Ne olacak bu Lüleburgazspor’un hali ?

Yazar - Metin Dikener

Ne olacak bu Lüleburgazspor’un hali ?  

Ne olacak bu Lüleburgazspor’un hali ?

Lüleburgazspor bugün Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL)’da oynuyor. Fakat Lüleburgazspor BAL’da taraftarlarının beklediği, özediği futbolu ne oynayabildi ne de iyi neticeler alabildi.

Lüleburgazspor BAL’da sıradan bir takım havasında. Bu durum  taraftarları fazlası ile çok üzdü!

Dahası ligde  hükmen galibiyetlerinin yanında  puan alamayan, başarılı olamayan tek takım Lüleburgazspor.

Aslında BAL’da Lüleburgazspor’a şampiyon olacakmış gözüyle bakıldı.

Bana göre yanlışların en büyüğü de bu idi. Oysa futbolda bir takımın şampiyonluğa oynaması için ilk evvela ön hazırlığı olması gerekmektedir! Nedir bunlar?

Bir kulübün başarılı olması ve devamlılığının da olması için, doğru ve yerinde transferler yapması, sabit gelirlerinin olması ve bu gelirlerin de doğru kullanılması gerekir. Şimdi şu soru çok önemli; Sabit geliri olmayan  bir kulüp nasıl başarılı olur?

 Örneğin Lüleburgazspor; Sabit bir geliri var mı? Yok.

 Takımın daha güçlü olması ve ligde iddialı bir konuma gelmesi için kaliteli ve yerinde transferler yapması lazım değil mi?

 Alınan bu futbolculara  transfer ücretleri,  ay başında maaşları ödenmeyecek mi? Sosyal güvenlik kurumuna primleri yatmayacak mı? Takımın uzak veya yakın, gideceği deplasman masrafları olmayacak mı?

Tüm bunları kim karşılayacak? Bu masraf ve giderleri kim ödeyecek?

-‘Sen kulübün başkanısın’ veya ‘sen ikinci başkan ve yönetim kurulu üyesisin, tüm kulübün masraflarını siz karşılayacaksınız, cebinizden bu paraları ödeyeceksiniz’ demek biraz insafsızlık değil mi?

 Başkan ve yönetim kurulu üyeleri kulübe gelir sağlamak için tabiiki çok çalışacaklar. Kulübe sahip çıkacaklar. Ben Lüleburgazspor kulübünde en az yedi ve sekiz başkanla beraber çalıştım takımdan sorumlu genel kaptan idim.

Bursaspor kulübünde SN. Cavit Çağlar başkanlığında görev aldım. Transfer ayında alınan futbolculara Sn. Çağlar’ın cebinden harcadığı paraları en iyi bilenlerdenim.

  Bursaspor o yıllarda bu günün süper liginin en iyi takımlarından biri idi.  Dahası Lüleburgazspor’da futbol oynayan Mücellip Pehlivan ile İsa Gabralı’da  Bursaspor formalarını giyiyordu.

 Sn. Cavit Çağlar’ın kulüpten 450 milyon gibi net alacağı vardı.  Kongrede tüm alacağını kulübe hibe etti.  Yöneticilik ne kadar zor değil mi?

 Saygılarımla.                                              

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 20:34 tarihinde yazdırılmıştır.