TEK SUÇLU, Sn. GERENLİ’mi?

Yazar - HAYRİ AKPINAR

TEK SUÇLU, Sn. GERENLİ’mi?  

TEK SUÇLU, Sn. GERENLİ’mi?

 

         Şunu iyi anlamak gerekir Kurumlar ekip çalışması ile başarılı olabilir, Belediye Başkanlık makamı temsil, Organizasyon ve denetim makamıdır. Muhalefet ise yerinde serzenişleri ve uyarılarıyla halka hizmetin doğru yapılmasına katkı sağlar.

         Sn. Gerenli CHP’nin belediye başkanı olarak meclis üyeleri ile birlikte seçildi, Başta ilçe teşkilatı ve alt teşkilatları ile halk beraber çalışarak bu başarıyı elde ettiler. Ancak; zaman ilerledikçe gördük ki  Başkanın “sadece ben” tavrı koca Lüleburgaz’ı podyuma çevirmesi ve boy boy görseller vermesine dönüştü, Şehrin temel sorunlarının çözümü sosyal medya geçmişlerinde kaldı.

         Beş yıl gibi kısa sürede yapılamayacak vaatler baskısı, zamanlama hataları ve yetersiz çalışmalar ile günü kurtarma faaliyetleri halk tarafından kabul görmedi ve Başta başkan olmak üzere CHP’si sorgulanmaya başlandı.  Başkan dahil, her birey bir işte hata yada eksiklik yapabilir, onu uyaracak ve yardımcı olacak Parti teşkilatıdır, meclis üyeleridir, ekibidir.

         Her zaman hatırlattığım gibi Lüleburgaz’da CHP’nin en üst yönetim mercii İlçe Teşkilatıdır, Peki ilçe başkanı ve ekibi halkın Belediye yönetimi memnuniyetsizliği karşısında, gerek uyarı gerekse çözüm odaklı yeterli çalışmayı yaptı mı? en azından dışarıdan gözüktüğü kadarı ile “HAYIR”. Halk yöneticilerini, Ekipleri birlikte, samimi ve sırt sırta vermiş, el ele yürüyen irade olarak görmek ister. Bence İlçe başkanının sorgulaması ve empati kurması gereken bu.

         Genel kanı;  Meclis üyelerinin başkana ve yönetime yardım ve destek olma açısından eksik ve yetersiz olduğudur. Söyler misiniz nerede görülmüş Belediye meclisine, aynı partinin meclis üyesi Önerge versin, Gündem hazırlanırken nerelerdeydiniz?  Başkana gidip sorunu anlattınız da anlamadı mı, sizi dinlemedi mi ki meclise şikayet eder gibi önerge verilsin anlamak mümkün değil. Kaldı ki Meclis üyeleri parmak indir kaldırcı değildir, Fikir üretir, proje geliştirir ve bunları Belediye başkanı ve İlçe başkanı ile paylaşır.

         Belediye Başkanı ve yönetiminde eksiklik, yetersizlik ve memnuniyetsizlik varsa (halkın genel kanısı bu yönde), Bu sadece başkana mal edilemez, demek ki CHP Lüleburgaz ekibi görevinde yetersizdir. CHP’sinin her kurumu en kısa zamanda her ayrıntıyı gözden geçirip değerlendirilmeli ve çözüm odaklı çalışmalar içinde olmalıdır. Unutmamak gerekir başkanın ve yönetiminin başarısızlığının bedelini CHP ödeyecektir, hesabını da teşkilatlar verir.

 

*******

         Muhalefet ; her ne kadar “karşı görüşte olmak” ise de, temel olarak yapılan işleri  “şu şekilde, şu sebeple ve şu fikirle” sizden daha iyi yaparım iddiası ile yönetime talip olma eylemidir.

         AK parti meclis üyelerinin muhalefet işlevini iyi yaptığı kanaatindeyim. Yanlış yada eksik buldukları Belediye yönetiminin faaliyetlerini doğru biçimde dile getirebiliyorlar.

         Lüleburgaz’da önümüzdeki belediye seçiminde CHP’sinin tek rakibi İYİ parti olacak düşüncesindeyim. Ancak İYİ parti teşkilatının buna hazır olup olmadığı tartışma götürür. Çünkü bu güne kadar Belediye yönetiminin hiçbir faaliyetine olumlu,  olumsuz görüş beyan etmediler, Hiçbir konuda fikir ve çözüm odaklı proje ile halkın karşısına çıkmadılar, Her ne kadar Genel merkezler ittifak halinde olsa da yerelde çözüm odaklı muhalif olmak zorunda oldukları birileri tarafından hatırlatılmalı. Yoksa yarın bu halkın karşısına Lüleburgaz’ı biz daha iyi yönetiriz söylemi ile çıkamazsınız. Neden CHP’sini değil de sizi tercih etmeleri gerektiğine kimseyi ikna edemezsiniz.

         Yerelde tüm siyasi partilerin bilmesi gereken temel konu; Bu şehrin ve halkının kaliteli huzurlu ve sağlıklı yaşam istediği önceliğidir. Tüm siyasi otoriteler sorumluluğu bir makama atıp kurtulma yolunu seçmeden en verimli katkıyı sağlamak zorundadır. İlk seçimde; buna göre gerçekçi söylemler ile halkı ikna eden Yönetimi hak eder ve alır, diğerleri hayalleri ve yanlışları ile baş başa kalır.

                                                                           Hayri AKPINAR.

        

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 14:57 tarihinde yazdırılmıştır.