DOSTLARLA YOLCULUK

Yazar - Burcu Çalışkan

DOSTLARLA YOLCULUK  

 

Her halin insan için olduğunu görmenin en güzel yansımasıdır yolculuk.
Yola çıkmak, bir yere gitmek üzere bulunulan yerden ayrılmak olarak tanımlanır. Derler ki yola çıkmak niyetle olur. Bu yolculuğun en keyifli şekilde geçmesini dilersin bazen. Bazen de o yol bitsin, listendeki bir maddeye daha tik atılsın istersin. Bazı yollar sancılıdır, sen gittikçe içine çeker. Yol büyür, sen küçülürsün. İşte tam o anda aklında tek bir cümle yankılanır: “Her hal geçicidir, bu da geçer.”

Nereye gidersen git, kendini de yanına almanın yolculuk halidir bu. Sen sanır mısın ki bu sadece senin yolculuğun olacak? Sen yola çıkarsın, ruhun seyrüsefer olur. Kalbin kendi ritminde şarkısını söyler sessizlik platformunda avaz avaz. Zihnin yepyeni kelimelere yelken açar. Korkuların pusudaki haliyle gelir bazen peşinden. Ne de olsa kaçak yolcular da var hayatta. Göçmen ruhlu korkular… Yolculuğunun fonu kah sabah kah gece, ne fark eder! Senin aydınlığınla müsemma bu sadece, hatırla.

Anlatırken bulursun kendini, dinlerken bulursun, ağlarken, gülerken, öfkeden deliye dönerken bulursun hatta… Yola kiminle çıktığına dikkat etmek lazım. Neden mi? Yolda sabır test edilir, iyi niyet, dostluk, benzerlikler, farklılıklar, olaylara bakışının esnekliği test edilir. Masaya yatırılır bazen gelecek planları. İçimizin en özel, en değerli konuları açılır dost meclisinde. Bilirsin ki şifalanmak üzere açılmıştır bu konular birbiri ardına. Kulaklar kalbe bağlanır, zihin kendini ruha emanet eder. Sözler sıralanırken gözyaşları da akar gider zamanın ana hapsolan zindanlarına. Sonra ne mi olur? Doğru insanlarlaysan özgürlüğe yürürsün gururla. Hem de ne gurur!

Dostlarla çıkılan yolculuk, kainatın reçetesi gibidir. Birebir uygulandığında herkese şifa olur. Koruyup kollarsın, gözetirsin, anlatanın korkusunu anlar, sevgiyle sararsın. Kardeş olursun, aile olursun.

Yolcuğa çıkarken ister uçak, ister otobüs, ister tren fark etmez, koltuk seçersin. Kaç numaralı koltuğu istediğin sorulur sana. Cam kenarı istersin gözlemlemeyi seviyorsan. İç dünya sevenlerdensen koridor olur seçimin. Bazıları tek sayının hayranıdır, 7 sever mesela. “Çift sayı olsun, benim olsun” der bazıları da.

Oysa can kenarı olmalı cevabın. Ancak candan hissedersen yolculuk tamamlanır. Gördüğün gökyüzü sana huzur olur, yüzdüğün deniz ferahlatır seni. Yediğin yemek gıda olur, verdiğin söz ayan olur.

Can kenarı yolculukların için kimler var listende?

Sevgiyle kalın…

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 18 Nisan 2024, 18:22 tarihinde yazdırılmıştır.