BAL LİGİ ve LÜLEBURGAZSPOR

Yazar - Metin Dikener

BAL LİGİ ve LÜLEBURGAZSPOR  

     2021/22 yılı bölgesel BAL ligleri 30/31 ekim tarihlerinde oynanan müsabakalarla başladı.Lüleburgazspor ilk haftayı bay olarak maç yapmadan tamamladı.  Lüleburgazspor’un BAL ligindeki rakipleri 1= Vizespor 2= Babaeskispor 3= Uzunköprüspor. 4=Marmara Ereglispor 5= Tekirdagspor. 6= Edirne Tuncaspor. 7= Çerkezköyspor. 8= Kapaklıspor.

    BAL liginde 260  takım, 9 bölgede, 27 grupta, maçlarını çift devreli lig usulüne göre oynayacaklar. Gruplarında şampiyon olan takımlar yollarına devam edecekler.

     Daha sonra takımlar tarafsız bir sahada tek devreli lig usulüne göre karşı karşıya gelecekler.  Gruplarında şampiyon olan 9 takım Türkiye üçüncü profesyonel ligine yükselecekler.

    Futbol federasyonu ilk grup maçlarını, daha ziyade  bölgesel bir lig olarak düzenlemiş. Lüleburgazspor BAL ligindeki ilk maçını bu hafta deplasmanda Edirne Tuncaspor ile oynuyor. Lüleburgazspor bu maçta hem rakibini görecek, hem de alıcağı netice ile ben bu ligde, bu kadro ile ne yaparım? diyecek. Genelde BAL ligi için iyi bir hazırlık dönemi geçiren, iyi  transfer yaparak güçlenen, tüm maddi sorunlarını halleden, ben şampiyonluğa oynuyorum diyen takımlar tabiki daha başarılı olacak. Futbolunda aslı ve de doğrusu da bu.

     Futbol federasyonu BAL ligini amatör kurallara göre oynatıyor! Daha evvelde bu konuda yazdım. BAL ligi bana göre bal gibi Türkiye 4’üncü profesyonel ligidir.  Futbol Federasyonu da bunun farkındadır. Burada futbolcular amatör görüntüde profesyonel gibi transfer  ücreti alıyor.  Fakat işin enteresan tarafı; bu futbolcular amatör lisansı ile oynuyor. Bu durum  BAL  ligi kulüplerini başkan ve yönetimlerini çok zor durumda bırakıyor!  Lüleburgazspor başkanı Sn.Yılmaz Canpolat ve yönetim kurulu üyeleri işte bu zorluğu yenmek ve de BAL liginde başarılı olabilmek adına var gücü ile çalışıyorlar. Kardeşim, Lüleburgazsor gideri çok olan, sabit bir geliri olayan bir klüp  . Lüleburgazspor taraftarları Sn Yılmaz Canpolat’a  güveniyor. Aslında Sn Canpolat futbolu da çok iyi biliyor. Yokluktan var olmaya tüm gücü ile zoru başarmak için çalışıyor.

   Lüleburgazspor’da görev almanın ne kadar zor olduğunu en iyi bilenlerdenim. Başkanımız Sn Yılmaz Canpolat ve yönetim kuruluna, teknik ekip ve tüm futbolcularımıza başarılar diliyorum. 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 14:54 tarihinde yazdırılmıştır.