KILIÇDAROĞLU GEÇTİ..

Yazar - HAYRİ AKPINAR

KILIÇDAROĞLU GEÇTİ..  

Ancak nasıl ki iyi yapılan işleri takdir ve tebrik ederken, Eksikleri ve yanlışları da belirtmek basın olarak asli görevimiz.

         Sayın Kılıçdaroğlu’nun ziyareti Lüleburgaz halkına göstermiştir ki Yerel siyasetçiler arasında koltuk savaşları çoktan başlamış, amansız ve acımasızca devam etmekte. Öncelikle şunu belirtmeliyim Kırklareli’nde CHP’nin en yüksek temsil makamı İl başkanlığıdır bu böyle bilinmeli ve saygı ona göre gösterilmeli, İl başkanını seversiniz veya sevmezsiniz. Ancak ona gösterilen saygıda, saygısızlıkta CHP’ye yapılmış davranıştır.

         Sayın Genel başkanın Kırklareli ziyaretinin yeterince halka duyurulamadığı, reklamasyonun yapılamadığı kanaatindeyim. Başta İl başkanı, Sayın vekiller ve Lüleburgaz’da sayın başkan ve İlçe başkanı yeterli özen ve gayreti göstermediği çok açıktır.Zafer bayramında sokak sokak gezen belediye aracı bu ziyarette neden kullanılmadı, İlçe başkanı kendi Propaganda aracı varken neden kullanmadı? düşündürücü.

         Sayın vekillerimiz (ki son zamanlarda Lüleburgaz’a daha bir özen gösteren Vecdi bey) bu ziyarette Basını kısa geçiştirmeler dışında neden kullanmadılar. Eğer siyasi bir manevra değilse bu ilgisizlik eminim Genel merkezce değerlendirilecektir.

         Şimdi Sayın Gerenli’ye şunu hatırlatmak ve sormak gerekir; Anıtlar yaşanan bir olayın yada Şahısların unutulmaması ve hatıralarda taze kalmasını sağlamak amacı ile yapılırlar. Onlar heykel değil, manadır, Duygudur, Sevgidir.

         Türkan bebek anıtı neden şehrin en küçük ve ücra parkına kondu?  Belediyenin karşısındaki üçgen parka konsa daha görünebilir ve hatırlanabilir olmazmıydı?

         Belediyenin yaptırdığı anıtın açılış organizasyonu o kentin Belediye başkanına aittir. Türkan bebek anıtının açılışının nasıl yapılacağı Kurdeleyi kimlerin keseceği ve kaç makas gerekli olduğu baştan bellidir, ona göre yapılır hazırlıklar. Siz hangi akla hizmet veya hangi şeytani düşünce ile iki makas fazladan koyup Seçilmiş CHP il başkanına ve İlçe Başkanına o onuru yaşatmazsınız. Haklı gerekçenizi veya mazeretinizi çok merak ediyorum. Üstelik o Anıtın fikir babası BUL-GÖÇ derneği yönetimini yok saymanız görmezden gelmeniz işin üzücü bir başka boyutu. Amaç “Sayın başkan Lüleburgaz dendi mi ben varım benden başkasını görmeyin” düşüncesiyse ve bu fikir size ait ise ayağınıza sıkmış oldunuz, Yok; siyasi danışmanlarınız verdiyse bu aklı, hemen şimdi kovun hepsini.

         Sayın Kılıçdaroğlu’nun Roman vatandaşlarımızın Dernekleri ve Kanaat önderleri ile yaptığı toplantı gerçekten çok ilginç. Sayın belediye başkanımıza nazire niyetinde. Sayın Genel başkan Ankara’dan duymuş Roman vatandaşların sorununu ama bizim başkan şehrimiz roman vatandaşlarımızı dinlemeyi hiç aklından geçirdiğini sanmıyorum, Umarın Genel başkanın tavrı Belediye başkanına örnek olur.

         Şunu CHP seçmeninin bilmesi gerekli. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimine kadar hiçbir aday Sandıktan çıkmayacak, Güncel yönetimler ile seçime gidilecek. O yüzden Herhangi bir adayı desteklemeniz veya peşinde koşmanız ne size nede onlara fayda sağlamayacak. Sahip çıkılacak bir değer varsa oda Partiniz CHP dir. Unutmayın rakipleriniz çok İYİ çalışmakta.

         Zaten bahsettiğim koltuk kavgası ve genel merkeze yaranma ve gözüne girme gayreti bu yüzden. Tüm adaylar genel merkezi ataması ile yapılacak.

         Öncelikle Sayın belediye başkanı Dr.Murat Gerenli, Bir dönem daha başkan olmak isteğinizi biliyoruz, Ancak bunu sizin istemenizden çok hak etmeniz gerektiğini de siz biliyorsunuz. O yüzden güncel geçici faaliyetleriniz yerine Şehrin temel sorunlarına odaklanmanızı siyasetin bir bilim olduğunu ve bunun için gerektiğinde yardım almanız gerektiğini Lütfen unutmayın. Şu anki mantalitede ve hizmet anlayışı ile giderseniz irtifa kaybetmeye devam edeceksiniz. Sizin olası başarısızlığınız Milletvekili seçilecek arkadaşların yoluna taş koymak demektir.

         Sayın il başkanı Alaaddin Güncer, Kırklareli CHP teşkilatları ve seçmenini sürekli seçime hazır ve  istekli tutmak sizin en başlıca göreviniz. Bütün gayretinizi vekil olabilmek sevdasına değil buna harcamalısınız. Parti içi sorunları disiplin seviyesine gelmeden çözmek ve kırgınlıklara uzlaşma yolu hazırlamak parti içi barışı getirecektir.

         Sayın vekillerimiz; Partinin sizler tarafından delege bazında gruplaştırıldığını, Hatta kim kimin adamı olduğu söylentilerinin önüne geçerek Kırklareli’nin Laik, Demokratik ve uygar sosyal toplum olduğunu deklare etmek adına çalışmalısınız, Millet vekilliği güreşinizi sizi atayacakların karşısında yapabilirsiniz ama Halkın karşısında Tüm parti teşkilatları ile bir ve birlikte olduğunuzu göstermelisiniz.

Yoksa; Gelmektedir gelecek olan SON.

                                                                  Hayri Akpınar

        

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 20:53 tarihinde yazdırılmıştır.