ABD AFGANİSTAN’DAN DA KOVULDU

Yazar - Servet Şenyiğit

ABD  AFGANİSTAN’DAN DA KOVULDU  

1979’da İran ile başlayan Batı Asya’dan kovulma, 1980 faşist cunta ile Türkiye’yi de çok uzun yıllar FETÖ ile yönetse de 2015 ‘den sonra işler tersine döndü. 15 Temmuz darbe girişiminde de başarısız olunca halkın büyük çoğunluğu ABD’yi düşman safına koydu. Bugün Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye’de ABD ile savaşıyor.

Tüm okuyucularıma soruyorum? ABD’nin özgürlük ve demokrasi getirdiği bir ülke var mı? Kan, zulüm ve göz yaşından başka ne bırakmış? Afganistan’da da aynıları söz konusu. 20 yıldır Afganistan’ın tüm doğal kaynaklarını kullandı ve kendi ülkesine götürdü. Afganistan’a demokrasi mi getirdi? Çağdaş bir ülke yaratmak için mi çabaladı?

Türkiye, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde emperyalizme karşı Kurtuluş Savaşı verirken Afganistan’ da aynı yıllarda İngiliz emperyalizmini ülkesinden kovdu. Afgan Kralı’nın Türkiye ziyareti ve Mustafa Kemal Atatürk ile görüşmesi bunu sonucunda gerçekleşmiştir. Sonrasında, Sovyetler Birliği işgali yaşadılar. Sovyetler Birliği’nin sıcak denizlere inmesi ve Afganistan’ da ki zengin maden yataklarından yararlanmasına da karşı çıktılar ve ülkelerinden kovdular.

Taliban’ da Sovyet işgaline karşı ABD tarafından kurulan bir örgüttü. Halkımızın güzel bir sözü vardır, “Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner.” ABD’nin 20 yıldır işgali Taliban örgütü ile bitti.

Türkiye’de ki Amerikancılar hemen haykırmaya başladı, şeriatçı örgütmüş. Atatürk Kurtuluş Savaşı’nı verirken Türkiye laik miydi? Afganlıların başların da ki örtüleri ve poturlarını beğenmiyorlar. Kurtuluş Savaşı’ndaki Türk giysilerini de bilmiyorlar. Kadınlara yapılan zulümlerden bahsediyorlar da Amerikalıların Afgan kadınlarına yaptığı tecavüz ve zulümden söz etmiyorlar. Yunanlıların Türk kadınlarına yaptıklarını bilmiyorlar.

Emperyalizme karşı verilen her mücadele dünya devrimci hareketine katkıdır.  Düşünmemiz gereken; Taliban’a saldırmak ve kötülemek ABD’yi savunmaktır. Bırakalım kendi iç işlerini Rusya, Çin, İran, Pakistan ve Türkiye’nin yardımlarıyla ve destekleriyle kendileri halletsinler.

servetsenyigit@gmail.com

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 04:06 tarihinde yazdırılmıştır.