OLİMPİYAT SPORCULARIMIZ GURURLANDIRDI

Yazar - Servet Şenyiğit

OLİMPİYAT SPORCULARIMIZ GURURLANDIRDI  

Sporcularımız rekor madalya sayısı ile döndüler. Bu çok sevindirici oldu. 1948 Londra Olimpiyatlarından 12 madalya ile dönen Türkiye 2020 Tokyo Olimpiyatlarından 13 madalya ile döndü. Spor dallarının çeşitliliği sevincimizi artıran diğer etkendi.

1948 Londra Olimpiyatlarında kazanılan 12 madalyanın 11 tanesini güreşçiler kazanmıştı. Altı altın, dört gümüş ve bir bronz madalya kazanan güreşçilerimizi atletizm üç adım atlamada bronz madalya kazanan Ruhi Sarıalp olmuştu. Ruhi Sarıalp Güreş dışında olimpiyatlarda madalya kazanan ilk sporcu olarak spor tarihimize adını yazdırdı. Denizcilik Fakültesine girişteki spor sınavını yapan ve ilk iki yıl da beden eğitimi öğretmenliğimi yapan Ruhi hocanın öğrencisi olmaktan hep gurur ve onur duydum.

Tokyo  2020’ de madalya kazandığımız spor dalları ; Okçuluk , Boks , Karate , Tekwando , Jimnastik ve Güreş olmak üzere altı oldu. Bu çok güzel bir gelişme. Bir diğer önemli olanda, kadınlarımızın kazandığı madalyalar. 13 madalyanın beş tanesini kadın sporcularımız kazandı.  Olimpiyat tarihimize adlarını altın harflerle yazdıran Okçu Mete Gazoz ve Boksör Busenaz Sürmeneli olmak üzere tüm sporcularımızı kutluyorum.

Madalya kazanamasalar da yüreklerimizin madalyalıları var, A Milli Kadın Voleybol Takımı gibi. Filenin Sultanları, Çin , ABD , İtalya ve Rusya’nın bulunduğu gruptan çıkarak çeyrek finale çıktı ve Güney Kore’ ye son sette kaybederek madalya alamadı. Unutulmamalı ki, Filenin Sultanları Türkiye Olimpiyat Kafilesindeki tek takımımızdı.

Busenaz Sürmeneli’ nin yarı final maçından sonra verdiği ve ciğerlerimizi yakan orman yangınlarıyla ilgili mesajı unutulmayacaktır. “Bir ölür, bin diriliriz.”

Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ün sözünü anımsadım ; “Ben Sporcunun  zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.”

servetsenyigit@gmail.com

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 18:48 tarihinde yazdırılmıştır.