KURBAN’DAN KEVSER’E; TUNA’DAN EYÜP SULTAN’A...

Yazar - Nuri Kahraman

KURBAN’DAN KEVSER’E;   TUNA’DAN EYÜP SULTAN’A...  

Bu güzel tevâfuk bir nevî ona refâkat hissini yaşattı bize. İnşâllâh onlar, sizler ve de bizler, hepimiz selâmla yaşar, selâm üzre gider, Yüce Mevlâ’nın es’SELÂM isminin tecellisiyle Dârüs’SELÂM, yâni selâm yurdu, yâni Cennet’e ulaşarak, dünyanın da,âhiretin de SELÂMetlerine; ebedî mutlululuklara erer, cümle sevdiklerimizle berâber Efendimiz SAV’in komşuluğunda buluşuruz değerli dostlar… 

Habere ilk olarak Birol Şahin’in (Konak Pier'de. 25 Temmuz, 18:21 İzmir) şu paylaşımıyla muttalî oldum:  

“Lüleburgaz’ın manevi üstadlarından Ahmet Efendi amca Hakkın rahmetine kavuşmuş. .Tanımak ve sohbet etmekle şeref duyduğum bir üstad idi… Yeri cennet olsun inşallah. Bütün dost ve talebelerine başsağlığı dilerim…” 

Ardından, Aydemir Kırkız’ın (25 Temmuz, 18:42)  EmreTokluoglu kaynaklı; “Trakyada Manevi Büyüğümüz Mürşid-i Kâmil, Son Devrin Alim ve Evliyalarından Ahmet Tunalılar Efendi ( K.s.) Hakkın Rahmetine kavuşmuştur. ALLAHU TEALA Şefaatine nail eylesin. AMIN” paylaşımını gördük.  

Daha geniş boyutlu açıklama, bizzat talebesi olan, kendisinden feyz aldığını tahmin ettiğimiz bir isimden geldi: 

“Yaşadığımız coğrafyanın İslâm Alimlerinden (veli, mutasavvuf)  binlerce talebe yetiştiren, örnek yaşantısıyla ve sünnet-i seniyyeninvücud bulmuş haliyle hepimizin hayatında derin izler bırakan ve örnek olan Muhterem "Ahmet Tunalılar Efendi (Rahmetullahi Aleyh) hocamıza  Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.  

Mekânı cennet, derecesi âli, komşusu Peygamber Efendimiz aleyhisselat-u ves-selam olsun. Rabbimizin rızası için yaşadı; 90 yıllık hayatında derdi İslam, gayreti İslam, davası İslam, sevdası İslam oldu. 

Kendi için hayat sürmedi, çevresindeki insanlara Allah'ın dinini anlatmak için her zaman gayret etti. 

Biz sevenleri ve talebeleri olarak yaptığı hizmete, durup dinlenmeden gösterdiği gayrete, Allah rızası için yaşadığı hayata ve sarsılmaz kuvvetli imanına şahidiz. 

Rabbimiz rahmet eylesin, rahmeti ile muamele eylesin.”  

 Eyyup Sabri ERDEM (Ensar Vakfı Lüleburgaz Şubesi Başkanı) 

Muhterem üstâdınmânevî yönü, irfânî hüviyeti, derûnî kişiliği, toplumsal fonksiyonu noktasında daha fazla fikir sâhibi olmamız adına vefatı sonrası paylaşılan yüzlerce hissiyâttan birkaç örnek vermek istiyoruz: 

Murat Akgun: Lüleburgaz in ışığı ve güneşi söndü. Değerli Hocamıza Cenabı Allah'tan Rahmet dilerim. mekanın cennet olsun. Feyiz ve bereketinden bizleri her daim yararlanmayı nasib etsin. 

Zeki Tanır: mübarek insan anlatılmaz yaşanır Allah mekanını cennet eylesin inşallah 

Mehmet Recep Ayhan: Allah rahmet eylesin, peygambere komşu eylesin, kabrini cennet bahçesi eylesin. peygamberlerleşehid ve salihlerlehaşr’etsin. Allah ailesine ve sevenlerine ve telebelerine sabırlar versin 

Hakan Hüner: ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANI CENNET OLSUN İNŞALLAH. 

Ünal Yüksel: Rabbim rahmet eylesin mekanı cennet olsun Sizlere de sabırlar diliyorum. Ümmetin başı sağolsun. 

Faik Güney: Allah rahmet eylesin başımız sağ olsun rabbim şefaatine nasip etsin cümlemizi 

Recep Ateş: Mekanı cennet olsun Mevla şefaatine nail eylesin inşallah 

Musa Kavasoğlu: RABBIM TEÂLÂ ŞEFAATINE NAIL EYLESIN PEYGAMBER EFENDIMIZE KOMŞU ETSIN CENNET MEKÂN CANIM EFENDIM 

Ahmet TaşpınarLüleburgaz'ın manevi mimarlarındandıKabri "Ravdatunminrıyadılcenne." olsun. AMİN. 

Filhakîka, Ferhat Tevekkul Yıldız Özel’in yorum kısmında hatırlattığı Hadîs-i Şerif’te Efendimiz SAV’in buyurduğu gibi; “Alimin ölümü alemin ölümü gibidir.” gerçekten. Ahmet TUNALILAR üstadın yeri kolay dolmaz. Bunu, idrâki olanlar kolaylıkla görür, ne demek istediğimizi de çabucak anlar. 

Nitekim, daha sonra ulusal ajanslara haber, EYÜP SULTAN’DA DEFNEDİLECEK başlığıyla verildi. Zâten o, bize göre Trakya ve Balkan’lardan öte, ülke çapında bir değerdi. Hasan KARABIYIK’ın Göksel Mürsel Güdücüoğlu’dan naklettiği habere göre, AHMET TUNALILAR HOCA, Kırklareli’ne bağlı Lüleburgaz ilçesinin sevilen sîmâlarından ve de CemaleddinArvasî Efendi’nin (Kirazlı Mescid’in imamı) vekili olup Lüleburgaz’da kılınacak namazın ardından Eyüp Sultan Mezarlığı’nda defnedilecek… 

Denildiği gibi; merhum Ahmet Tunalılar’ınnaaşı,  Lüleburgaz’da namazı kılındıktan sonra İstanbul Eyüp Mezarlığı’na nakledildi ve buradaki KaşgarîDergahı’na defnedildi. 

Biz de, paylaşımların altına yorum olarak özetle şu cümleleri düştük: 

“Nûri KAHRAMAN: Kendisini İYİ BİLİRİZ. Rabbimiz engin rahmetiyle muâmele eylesin, dünyâda mihmandarına komşu olduğu gibi ukbâda da Efendimiz SAV'e komşu olsun, hepsini de seven bizleri de o mesutlarla berâber eylesin inşâllâhwes'selâm...” 

Mâlum, Efendimiz SAV Mekke’den Medîne’ye hicretlerinde 6-7 ay kadar onun evinde misâfir olarak kalmışlar, Eyüp Sultan Hazretleri böylelikle o kutlu elçiye mihmandâr olma şerefine erişmişlerdi. Rabbimiz üstâdımızı mukaddes arzularının tamâmına erdirsin, biz sevenlerini de bu mazhariyetten mahrum eylemesin inşâllâh… 

Sevgili dostlar; Ahmet TUNALILAR burada anlatmakla bitmez. Tâze bilgiler noktasında internete girip cenâze merasimine bakmak, fotoğraflardaki duygu selini görmeye çalışmak yeterli. Ayrıca, meğer talebeleri üstad adına https://www.ahmettunalilar.com internet hesâbı açmışlar. Orada çok geniş bilgiler var. Böyle insanların kolay yetişmediğini, toplumun çok ihtiyâcı olduğunu ve yerlerinin dolması gerektiğini orada göreceksiniz. Rabbim ışıkla gidenleri de, arkasında kalanları da karanlıkta bırakmasın inşâllâh. 

Son olarak şunu söylemek istiyorum ki; Üstad Kurban Bayram günleri sılaya hicret seyrine girmişti demek ki. Böylelikle ayağını âdetâ, ara vermeden Kurban Bayramı’ndan Kevser Bayramı’na attı inşâllâh… 

Değerli dostlar, buradan Ahmet TUNALILAR üstâd için sonsuz rahmetler niyâz edip, yakınları ve sevenleri için sabr-ı cemîller dilerken, Yüce Mevlâ cümlemizi nice bayramlara eriştirsin, âhirette de sonsuz lütuflarına mazhar olmayı sevdiklerimizle berâber cümlemize nasîp eylesin inşâllâh diyor, hepinize sevgiler ve de saygılar sunuyoruz wes’selâm… 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 14:10 tarihinde yazdırılmıştır.