KİŞİ SEVDİĞİ İLE BERABERDİR…

Yazar - Ahmet Bostancı

KİŞİ SEVDİĞİ İLE BERABERDİR…

Sahabe-i kiramdan birisi Peygamber Efendimize hitaben: “Ya Resülallah!. Sizi çok seviyorum. Görmeden duramıyorum. Dünyada iken beraberiz. Ancak ahiret alemine göçünce sizin makamınız farklı olacak, sizler peygamberlere ait makamlarda olacaksınız. Sizden ayrı kalmak bizim için çok zor olacak.” Demesi üzerine peygamberimiz (as): “Kişi sevdiği ile beraberdir.” Buyurmuş ve Cenab-ı Hak yukarıdaki ayeti inzal etmiştir.

Bu ayet-i ve hadis-i şerif bize istikamet çizmektedir. Kimleri dost edinmemiz gerektiği konusunda bize yol göstermektedir. Bizler insan olarak Allah tarafından varlıkların en şereflisi, en üstünü olarak yaratıldıktan sonra iman ve İslâm nimeti ile taltif edilmişiz. Her şeyimizle O’na aitiz. Kulluğumuz ve itaatimiz de O’na olmalıdır. İnsan dünyada kimlerle arkadaş ise, kimi seviyorsa sonsuz olan ahiret hayatında da onlarla beraber olacaktır. İşte bu ayet-i ve hadis-i şerif bize bu gerçeği bildirmektedir.

Ayşe (r.ah) annemiz Efendimiz(as)e soruyor: “Ya Rasülallah! İman nedir?”. Cevabı: “Allah’ın sevdiğini sevmek, sevmediğini sevmemektir.” Oluyor. Bu demektir ki; Allah bir şeye güzel demiş ise, biz ona çirkin diyemeyiz. Bir şeye çirkin demiş ise güzel diyemeyiz. Dersek tarafımızı seçmiş oluruz. Unutmayalım… KİŞİ SEVDİĞİ İLE BERABERDİR…

 

 

                                                                                                                                      Ahmet Bostancı

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 12:59 tarihinde yazdırılmıştır.