İSTANBUL KANALI CİNAYETTİR

Yazar - Servet Şenyiğit

İSTANBUL KANALI CİNAYETTİR  

Karadeniz’deki zıtlaşmayı , restleşmeyi yaşıyoruz son günlerde. Önce İngiliz savaş gemisi Kırım sahillerine yaklaştı ve Rus savaş uçakları taciz ateşi açtı. Sonrasın da, NATO tatbikatı Ukrayna karasularında başladı ve yine kriz çıktığını görüyoruz ve okuyoruz. Ukrayna’nın NATO  üyeliği tam gerçekleşmeden NATO tatbikatının karasularında yapılması da ilginç.

RTE bu konuyu ya gerçekten bilmiyor, ya da onca maaş verdiği danışmanları yanlış yönlendiriyor. Ukrayna ile ABD ,TürkAkımı Projesi’ni engellemek için antlaşma imzaladığını unutmuş veya unutturmuşlar. Ukrayna Cumhurbaşkanı Türkiye’ye geldiğinde, Kırım konusunda Ukrayna’nın yanında olduğunu belirtmişti. ABD ile Türkiye düşmanlığı yapan ülkeye destek veriyor.

Ukrayna NATO üyeliğinin onaylanmasını bekliyor ve ilginç olan Türkiye bunu destekliyor. Türkiye’yi düşman ülke statüsüne koyan ABD ve NATO ile ilişkilerini yeniden değerlendirmesi gerekmez mi? Burada müttefiklik yok. Karşılıklı çatışma var.

Karadeniz, ABD ve NATO’nun egemenlik kuramadığı tek deniz. Bunu korumamız gerekirken biz kendi ayağına kurşun sıkan ülke konumundayız. İstanbul Kanalı ‘nın yapılmasını düşünmek bile istemesem de , yapıldığını varsayarsak Karadeniz’in kan gölüne dönüşeceğini görmek için kahin olmaya gerek yok.

Montrö Boğazlar Antlaşması gereğince İstanbul Boğazı’ndan geçen savaş gemileri 21 gün sonra dönmek zorundalar. İstanbul Kanalı’ndan geçen gemiler ise istedikleri kadar kalabilecek. Parasını verdim geçtim diyecekler ve Karadeniz’de üs kurabilecekler. Bunun da sorumlusu Türkiye olacak.

 Sonuçta; Türkiye yalnız ca kendi güvenliğini tehlikeye atmakla kalmıyor. Tüm bölgeyi ateş topuna çevirebilecek bir çılgınlıkta baş rolü oynuyor. 1950 yılında ABD’nin isteklerini günümüzde gerçekleştirmeye çalışıyor. ABD’nin “Karadeniz ve Marmara Kanalı “ projesi oluşturduğunu  ve bugünkü haritaya  çok benzediğini biliyoruz.

RTE, çift taraflı oynuyor, Rusya ile iyi geçiniyor  ancak, ABD’nin isteği olan İstanbul Kanalı’nı da kişisel kapris için yapacağım diyor.

Ülke çıkarlarıyla kişisel kaprislerini karıştıranlardan lider olmaz .

servetsenyigit@gmail.com

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 08:43 tarihinde yazdırılmıştır.