Uyanma vakti!

Yazar - Doğukan Önal

Uyanma vakti!  

İslam dünyası gençlerin omuzlarında hürriyetine kavuşacaktır.
Peygamber aleyhissalatu vesselam efendimizin yol arkadaşlarının çoğu 15li, 25li yaşlarında idi.
Ali b. Ebi Talip 10, İbn Ömer 13, Zeyd b. Harise 15, Abdullah b. Mesut 16, Zübeyr b. Avvam 16, Talha b. Ubeydullah 17, Abdurrahman b. Avf 17, Erkam b. Ebi’l-Erkam 17(radıyallahu Teâlâ anhümecmain)yaşlarındaydılar imanlarını ikrar ettiklerinde.
Ashabın Gençleriyle medeniyet inşaa edildi cehaletin, zulmün karanlığına son verildi.
Sonraki asırlardada bu hep böyle devam etti.
Sultan Selçuk batıl'a son vermeye and içtiğinde 30'unda yoktu, Osman bey beyliğinin başına geçtiğinde  20 yaşında idi, Fatih İstanbulu 21 yaşında feth etti  ve niceleri Gençlik gayretleriyle ümmet'e, mazlumlara umut oldu.
İnsanlığın üzerine şeytan ve avanesinin yağdırdığı zulümü bitirecek Müslüm gençliktir.Çünkü Müslüman genç sair gruplardan farklı olarak doğru ve güzel hareket için müstesna bir mi'yara maliktir. Oda Peygamber efendimizdir.Ona sımsıkı sarılmalıyız.
Biz aslımıza rücu edersek!
Biz sünnete ittiba edersek!
Biz kurana uyarsak!
Onlar deliye dönerler....
Hükümleri biter diktikleri ağaçların arkasından başka kaçacak yerleri kalmaz..!
Ne Doğu ne batı bizim yönümüz pusulamız değil olamazda.
Bizim tek yönümüz kuran, tek pusulamız sünnettir.
Müslüman gençlik hemBatın-i, hem fen-i ilimleri ALLAHCC rızası için öğrenmeli.insanlığa faydalı ilim ancak Rabb’ine iman etmiş kulların sadrındaki hakkın tesiri ve tezkiyesi ile dimağlarından fışkırır.
Biz biz olursak zalimin zulmü biter
1000 yıldır İslamın ipine sımsıkı sarılıp izzet ve şeref bulmuş milletin nesli uyanma vakti
Mazlumlar hilal ve yıldızın gölgesini arıyor
Al bayrağımızın yegane taşıyıcıları gençler vakit uyanma vakti!
Bu uyanış sultan Selahaddin Eyyubinin beklediği uyanış gibi olmalı. O ki kudüsü hakimiyeti altına almış zulmü dağıtmak için ordularını toplamadan önce bulunduğu yörede enson gencin sabah namazında ezanla uyanıp safta yer tutmasını bekledi ve en son uyanışla ordusunu topladı zulme son verdi. işte böyle, sabah namazlarımızı eksiksiz genç nesille en ön safları doldurucak bir uyanışla adalet ve huzuru dört bir buçağa yayabiliriz..
Bizim uyanmamız dahi zalimin takatini kesecek, ne paraları, ne malları, ne lobileri  fayda sağlayamayacak akıttıkları kanda boğulacaklar.!
Yoksa zulümleri ile inşaa ettikleri kalelerin ardındaki cehaletin karanlık dağının tepesinde bizlerin sloganlarını, bağrışlarını ve propagandasını duymayacaklar.
*vesselam....

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 07:52 tarihinde yazdırılmıştır.