MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ TE BİRLEŞMEK ZORUNDAYIZ

Yazar - Servet Şenyiğit

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ TE BİRLEŞMEK ZORUNDAYIZ  

Amacım o fotoğrafı tartışmak değil. Verilen mesajlar güzeldi. Benim anladığım mesaj; Türk Milleti siyasi gerginlik istemiyordu. Ötekileştirici değil birleştirici bir dil kullanılmasını istiyordu. Ulusal sorunlarda tüm Türkiye birleşebiliyordu. Türkiye düşmanlarına “100 yıl geçse de unutmadık .ynı yerde bir ve beraberiz.” diyorlardı.

 

19 Mayıs 2021 yılına geldik, Siyasi parti liderleri olmasa da Malatya’da tüm siyasi partiler ortak hedefte birleşmişlerdi. İsrail’in Filistin halkına karşı yaptığı katliama karşı ortak eylem yaparak Türkiye’ye birlik ve beraberlik içinde emperyalizme karşı olduklarını bildirmişlerdi.  AKP , MHP, CHP, Vatan Partisi, Saadet Partisi, Deva Partisi, Gelecek Partisi, Hür Deva Partisi ve Yeniden Refah Partisi il başkanları bu güzelliği bize yaşattılar.

 

Geçtiğimiz yıllarda da bu tür olumlu birliktelikler gençlik kuruluşları arasında yaşanmıştı. İstanbul’da ki Vatan Partisi Öncü Gençlik ile Ülkü Ocakları ortak eylem yapmışlardı. Kızıl Elma diye anılan eylemden sonraki en önemli eylem İskenderun’da yapılmıştı. Türkiye’nin sınırına yerleşmek ve Irak’ı işgal etmek için, İskenderun limanına gemiler dolusu Amerikan askeri çıkarılırken, Ülkü Ocakları ve Öncü Gençlik yan yana gelerek ABD’ye meydan okumuşlardı.

 

Günlerce konuşulan bu eylem sonucunda, yürüyüş ve miting yapılmış, vatansever güçlerinde desteklemesi sonucunda TBMM’ne getirilen teskere geçmemişti.

 

Asıl hedef ATATÜRK’TE BİRLEŞMEK’ tir. Ulusal bütünlüğümüze karşı hep beraber olmak zorundayız. “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” diyenlere karşı, Mustafa Kemal’in itlerisiniz diyen HDP ile koltuk paylaşımına sessiz kalmamalıyız.

 

Antiemperyalist olan Atatürkçü , vatansever, yurtsever , laik halkımız siyasi partilerin birbirlerini eleştirmelerini kabul ediyor. Ancak, gereksiz tartışmaları ve gerginlikleri kabul etmiyor. Siyasetçilerin birlik ve beraberlik içinde Türkiye’nin sorunlarına çözüm bulmasını istiyor. Ötekileştirici değil birleştirici bir siyaset dilinin etkin olmasını istiyor. Bu nedenle ATATÜRK’TE BİRLEŞMEK çok önemli. Hedefimizi iyi saptarsak hedefe çok daha mücadeleci şekilde ulaşırız.

 

servetsenyigit@gmail.com

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 03:03 tarihinde yazdırılmıştır.