ŞARK KURNAZLIĞI

Yazar - HAYRİ AKPINAR

ŞARK KURNAZLIĞI  

Hiç kimsenin inancı veya maneviyatıyla Türk halkının bir sorunu yoktur, sorun yobaz ve şark kurnazlarındadır.

         Hatırlatmak isterim; Türklük kader, Din tercihtir. Siz bize Türklüğümüzü unutturup Araplaştırmak istedikçe damarlarımızda dolaşan O asil kan her defasında baskın çıkacaktır. Ecdadını rehber edinmiş bir milletiz. En son Önderimiz ATATÜRK’üngösterdiği yolda yürümemize hiçbir şark kurnazlığı engel olamayacaktır. Bir Çin atasözü derki “İki Türk bir araya gelirse devlet kurar”  O yüzdendir tarihte en çok devlet kuran Türk milletidir. En son Türk halkını TEBA olmaktan kurtarıp Millet ve Halk Yapan GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’tür.

         1 Haziran tarihi itibari ile Pandemi kısıtlamalarında gevşetmeye gidildiği açıklandı 10 numara beş yıldız Şark kurnazlığı var her bir normalleşme satırında.

         PandemiyiTürk halkına yaşam tarzı dayatması yaptığınızı bilmiyoruz sanmayın. Derdiniz sizin sevdiğinizi sevmemiz, sizin beğendiğinizi beğenmemiz dayatmasından başka ne ki. Yılın en uzun günlerinin yaşandığı bu ayda saat 9’da alkollü mekanların kapatılması ne demek? ne yani akşam 21:00-sabah 05:00 arası (her yerin tenha olduğu zaman aralığı) bu virüs mesaiye mi başlıyor, tırım-tırım alkollümü arıyor hasta etmek için. Açık açık ramazan mübarek ayında Alkol satışını güya yasakladınız diye Müslüman Türk halkına içki kullanma rekoru kırdırdınız.

         Bir buçuk yıl kapalı olan esnafımız bu tam açılmayı beklerken Pazar günleri kapatmak hangi aklın işidir? 6 gün çalışıp bir pazarı olan halk neden evde kapalı tutulur, Çoluk çocuk pikniğe neden gidemez virüs dağ-bayır, Orman insan mı kovalamakta.

         Sinemalar açık iken Tiyatrolar neden kapalıdır, Binlerce müzisyen neden işini yapamaz zurna zart derse virüs koşarak mı gelir. Müzisyenler Esnafa yapılan hibe yardımlarının neden dışındadır? Tüm müzisyenleri; Magazinde boy boy gündem olan tuzu kurular gibimi sanıyorsunuz.

         Partili Cumhurbaşkanı tedbir açıklamalarında 30 dakika yaptıkları işleri anlatıyor 5 dakika tedbirleri. Ancak ne hikmetse bir türlü okulların açılıp açılmayacağından söz etmiyor, bakıyoruz akşam 8 gibi Milli eğitim bakanı yarın okullar açılıyor diyor. Allah aşkına hiç mi bir iş azıcık becerilmez. Sayın bakan herhalde çocukların 1 yıldır üniforma ile yatıp kalktığını acaba hangi sabah hadi okula gelindiye çağrılacaklarını mı bekliyor sanıyorsunuz. Bu “Z” kuşağı çok akıllı bunları unutacaklarını sanmam.

         Esnafın %1 olan KDV’sini tekrar %8’e çıkardınız anladıkta, Turizmcilerin, Otellerin KDV’sini %8’den neden %1’e indirdiniz açılayacak bir sivri zeka varsa buyursun açıklasın yada biri desin ki zengin ve güzele rağbet vardır gerisi boş öyle kabul edip öyle anlayalım.

         Türk halkı zekidir anlamıyoruz sanmayın o kadarda saf değiliz,Sanatı, müziği sevmediğinizi biliyoruz, Niyetinizi de.  İnanın; Hiçbir ilim,bilim ve akılla izah edilemeyecek Şark Kurnazlığıhayalinizdeki kazanımları getirmeyeceği gibi bir gün gitmenize vesile olur, Dedim ya bu “Z” kuşağı çok akıllı..

 

                                                                                     Hayri AKPINAR

        

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 27 Nisan 2024, 00:31 tarihinde yazdırılmıştır.