60 MİLYON (trilyon)

Yazar - HAYRİ AKPINAR

60 MİLYON  (trilyon)  

Solculuk dünyanın her yerinde Halktan, emekten yana olmayı temsil eder. O sebeple Bu beklenti SOL görüşlü  parti yöneticilerinden  daha fazladır. Çünkü oraya seçilene kadar hep; şeffaflıktan, Adaletli ve eşit yönetimden dem vurarak gelmişlerdir. Ancak; nedense  seçilip yönetime geldiğinde tam bir kapitalist gibi yönetmeyi tercih etmişlerdir. Yani hayallerimiz Tunceli belediye başkanı Maçoğlu, gerçek ise bambaşka. Biliyorum bu tür yönetimleri AKP öğretti hepinize ve sizde hiç itiraz etmeden sahiplendiniz. Oysa solcu olmanın temel kuralı sosyalist olabilmektir. Çünkü sosyalistlik bir siyaset değil (Ahlaklı, özgür, adil)  yaşam biçimidir.

         Bakın Örnek için uzağa gitmeye gerek yok, Lüleburgaz belediyesinden başlayalım, diğerlerini siz kıyaslayın.

         Belediyeler her yıl,  bir sonraki yıl elde edeceği gelirler ve yapacağı harcamalar için Tahmini DENK bütçe yaparlar, Yani topladığı gelirlerin tamamını genel giderlerini çıkardıktan sonra halkın yararına ne harcama ve yatırımlar yapacağını belirler ve bunu da halka ilan ederler. Ancak durum böylemidir?  tabi ki hayır. Sadece Özet bütçe ilan ederler ayrıntıları göremezsiniz, görmeniz istenmez,  O görmeniz istenmeyen harcama kalemleri “Diğer giderler” adı altındadır ve  kimse bir şey anlamaz. Bu bütçenin sonucu olan bilançoda öyle bir türlü tam ilan edilmez. Belediyenin  60 milyon TL (eski para birimi ile TRİLYON) nakit parası olduğu biliniyor. Eğer bütçeniz denk ise bu parayı Halka yapılacak hangi yardım ve hizmet kaleminden kıstınız veya yapmadınız da biriktirdiniz ?. Belediye kar elde etme kurumu veya Faizci değildir. Esnafımız ve halkımız pandemi döneminde bir bir batarken belediyeye borçlanırken neden yardım için kullanmadınız.

         Madem böyle büyük miktarda harcanmayan (60 milyon) paranız var.

        

         *Su bedelini (2 ay için bile) %50 indirimli verilmesine karşı çıktınız. Grup toplantılarında su indirimi yapılmalı diyen CHP Belediye Meclis üyelerinin bu önerilerine kulak tıkadınız.

 

         * CHP’li Belediye Meclis Yeleri Darcan Yılmazoğlu, Tunay Kantürer ve Ertan Bayer’in 2021 yılında esnaftan işgaliye parası alınmasın önergesini kabul edip komisyonda red ettiniz. Önergesinin arkasında duran ve komisyon kararına red veren Ertan Bayer’e daha kameralar kapanmadan tepki gösterip CHP’den istifa etmesi için baskı yaptınız.

 

          *Halk 3 kuruşun hesabını yaparken Lüleburgaz belediyesinin neden Devlet hastanesine ücretsiz servis yapacak otobüsü yoktur. En azından günde 4 defa yüksekokula kadar gidecek güzergahı yoktur. (Eğer minübüslerden hat parası alıyoruz rakip olamayız düşüncesindeyseniz, bilmelisiniz ki Halka hizmetin rakibi olmaz.

        

           *Göstermelik 3-5 gün 60 kişilik yemek çıkardınız. Sonra;  sonrası yok. Neden Belediyenin düzenli aş evi yoktur. Bu şehrin bir dilim ekmeğe muhtaç insanları yokmudur sanıyorsunuz ?

         ,

           *Her gün insafsızca ve denetimsizce zam yapan zincir marketlere Halkı ezdirmemek adına neden temel ihtiyaç malzemelerinin satıldığı Tanzim satış mağazası açmadınız?

        

           *Lüleburgaz’da halkın (özellikle Kadın ve çocuklarımız )rahatlıkla ulaşacağı Temiz ve bakımlı Umumi tuvalet eksikliğini hiç mi fark etmediniz ve bunu neden yapmadınız? Bu arada Sokullu camii tuvaletine turnike konmuş, İl müftümüzü tebrik ederim. Şadırvana da abdest matik takın lütfen, para paradır kaçırmayın. Bundan büyük ayıp mı olur Sokullu Mehmet paşa yı utandırdığınızın farkında mısınız?

         Bu hizmetlerin  tamamını yapsanız bile size faize vermek için epey para kalır merak etmeyin. Unutmayın Bankada halk adına kullanılmayan paranız varsa Halka hizmette eksiğiniz var demektir.

         Hiçbir şey için geç değildir. Bu halkın sorunlarını çözmek mevcut yöneticilerin görevidir. Belki bazılarını düşünemediler ve bazılarına da zaman ayıramadılar ancak her zaman söylediğim gibi halka dokunmak, onları dinlemek ve dinlediğini anlamak sorunu çözmede temel şarttır.

         Eminim; Gerek Belediye meclisimiz gerekse Başkan en kısa sürede eksiklikleri giderecek çalışmalar yapacaktır.  Öyle umuyoruz, Takipçisi de olacağız HALK ADINA..

 

                                                                  Hayri AKPINAR

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 16:42 tarihinde yazdırılmıştır.