FİLİSTİN HALKI

Yazar - Metin ATLI

FİLİSTİN HALKI  

Bu olayları anlamak için biraz eskilere gidelim. Yahudilik Ortadoğu’daki ilk tek tanrılı dindir. Yaklaşık 4 bin yıllık bir tarihi vardır. Yahudiliğin ilk peygamberi İbrahim peygamberdir. Musa, Davut, Yakup peygamberler hep bu dini temsil ederler.  Yakup peygamberin ismionlarda İsrail peygamberidir. 4 bin yıl önce Yahudiler şimdiki Filistin toprakları üzerinde yaşıyorlardı. Kıtlık olması nedeniyle Mısır’a göçetmek zorunda kaldılar. Firavunlar zamanında Mısır’da ikinci sınıf vatandaştılar. Daha sonra Musa peygamberin öncülüğünde Mısır’dan çıkarak tekrar bu bölgeye yani Kenan bölgesine geldiler. Burada devlet kurdular ama yıkıldılar. Sonra 2 bin sene devlet kuramadılar. Ta ki 1948 senesine kadar. 1948 de bugünkü İsrail devleti kuruldu.

                   Şurası çok önemli. Onların inanışına göre Yahudiler tüm diğer insanlara Tanrı tarafından üstün kılınmıştır. Onlara göre birgün tüm Yahudiler vaadedilen topraklara toplanacak, sonra bir Mesih gelecek ve kıyamete kadar tüm dünyayı onlar yönetecektir. Bu anlayışa Siyonizm denir. Siz isteseniz de Yahudi olamazsınız. Yahudi soyundan gelmeniz gerekir. Eğer anne ve baba farklı dinlerdense annenin Yahudi olması gerekir.

Siyonist Yahudiler, inanışı gereği şu anki Filistin topraklarının onlara ait olduğunu, Filistin devletinin tamamen ortadan kaldırılması gerektiğine inanırlar. Hiçbir Filistinli’ nin burada yaşamasını istemezler. Çünkü bu bölge tanrı tarafından onlara verilmiştir.  Dünya bu kadar sessiz kaldıkça, yavaş yavaş bu bölgede ne Filistin Devleti kalacak ne de Filistin halkı kalacak.

                   Vaadedilen topraklara da kısaca değinelim. Onların inanışına göre bu topraklar tanrının Tevrat’ta Yahudilere   vermeyi vaadettiği topraklardır. Bu bölge Fırat nehrinden Nil nehrine kadar olan geniş bir bölgedir. Büyük Ortadoğu projesi bu bölgede toprağı olan tüm ülkelerin parçalanması veİsrail’e  bağlı ülkeler yaratma projesidir. Türkiye’nin Güneydoğusu da bu vaadedilen toprakların içindedir. O nedenle bu bölgede Amerika destekli PKK örgütü vardır. 25 milyon nüfuslu Kürt halkının ayrı bir devlet kurma hakkı vardır veya yoktur tartışmasına hiç girmiyorum. Ama şunu biliyoruz ki Amerika ve İsrail’in burada kuracağıKürt devleti veya Kürt devletleri asla bağımsız olamazlar. Amerika ve İsrail’e tam bağımlı bir devlet olurlar. Amerika ne kadar özgürlük verirse o kadar özgür olabilirler. Siyonist bir inanış uğruna bu topraklarda ne kanlar dökülüyor, ne acılar çekiliyor. Tıpkı Filistin halkının çektiği gibi.

                  Biraz da Kudüs’ten bahsedelim. Kudüs 3 din için de kutsal bir şehirdir.  Davut peygamberin oğlu Süleyman peygamber MÖ 960 yıllarında Kudüs’e bir tapınak yapar. Zamanına göre çok büyük, çok muhteşem bir tapınaktır. Tanrı bu tapınağın içinde Yahudilerle beraberdir.O nedenle hiçbir kuvvetin bu tapınağı yıkamayacağına inanırlar. Ancak Romalılar burayı fethedince bu tapınağı yerle bir ederler. Sadece bir duvarı sağlam kalır. Ağlama duvarı dedikleri de işte bu duvardır.

Şu an bu tapınağın yıkıntıları üzerinde Mescid-i Aksa camii vardır. İsrail’in en büyük amacı bu camiyi bir şekilde yıkıp buraya tekrar bu tapınağı yapmaktır.

                Kudüs Hristiyanlar için de kutsal bir yerdir. İsa peygamber burada çarmıha gerilmiştir.  Roma askerleri tarafından çarmıha gerilmiş halde yürüttükleri çile yolu Kudüs’tedir. Çarmıhta öldükten sonra bedeninin konulduğu yeniden diriliş kilisesi Kudüs’tedir. Hıristiyanlar İsa peygamberin aslında ölmediği, tanrının onu yanına aldığı, bir gün yine dünyaya döneceğine inanırlar.

                Kudüs aynı zamanda Müslümanlar için de kutsal bir yerdir. Peygamberimizin miraca yükseldiği Mescid-i Aksa camii Kudüs’tedir. Mescid-i Aksa aynı zamanda Müslümanların ilk kıblesidir.

Yıllardır  3 dine inananlar da  Kudüs te kardeşçe yaşadılar. Ama bugün İsrail Kudüs’ün Yahudilere ait olduğunu söyleyip burayı yeni başkent ilan etti. Tabii Kudüs’ü İsrail in yeni başkenti olarak tanıyan ilk ülke de Amerika oldu.

Dünyayı 3 kötülük mahvediyor. Siyonizm, emperyalizm ve kapitalizm. Siyonizmi bu yazımızda bir kez daha anlatmış olduk. Şu an dünyayı Siyonist Yahudi zengin aileler yönetiyor. Dünyada zenginler gittikçe daha zenginleşiyor, fakirler gittikçe daha çok yoksullaşıyor. Bir taraf lüks içinde yaşarken, diğer taraf karnını zor doyuruyor. Bu uçurum gün geçtikçe daha da büyüyor. Bu da kapitalizmdir.

Bu zenginler kendileri gittikçe daha zenginleşirken fakire şükretmeyi öğretirler. Bunlar dünyanın ağalarıdır. Amerika, Fransa, Çin, İngiltere gibi ülkeler ise bu zenginlerin dünyada kahyalığını yapıyorlar. Diğer ülkelerin madenlerini, topraklarını, petrolünü sömürüyorlar ve bu sayede rahat bir yaşam sürüyorlar. Bu da emperyalizmdir. İsim isim saymama gerek olmayan pek çok ülke de dünyanın marabalarıdır. Ne zamanki bu maraba ülke vatandaşları bu dünya düzenini anlayacak ve başkaldıracak, ancak o zaman marabalıktan kurtulabilirler. Bu da yakın bir zamanda olmayacak gibi görünüyor.

İsrail şu an Filistin’e saldırıyor ya.Bundan sonra ne olacağını söyleyeyim. Birleşmiş Milletler acilen toplanacak. “İsrail’i kınıyoruz” falan diyecek. Amerika,” İsrail kendini savunma hakkını kullanıyor” diyecek. Filistin, Arap ülkelerinden yardım isteyecek. Ama Arap ülkeleri kılını bile kıpırdatmayacak.Türkiye gibi ülkeler sesini çıkaracak ama elinden bir şey gelmeyecek. Zavallı Filistin halkı dünyanın gözü önünde yavaş yavaş yok olup gidecek. Sahi koskoca Arap dünyası neden hiç sesini çıkarmaz? Çünkü Arap halkının hiç söz söyleme hakkı yoktur. Zaten böyle bir kültürleri de yoktur. Ülkenin kralı ne derse odur.  Filistin halkının ezilmesi, Müslümanların ezilmesi Arap krallarının umurlarında bile değildir.  Amerika onları devirip başkasını kral yapacak diye ödleri kopar. O yüzden seslerini çıkarmazlar.

Kapitalizm, Emperyalizm ve Siyonizm. Bu 3 kötülük dünya da yok olmadığı sürece bu film böyle devam edip gidecek. Yazık. Çok yazık.

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 19:43 tarihinde yazdırılmıştır.