SUSMAK ONAYLAMAKTIR

Yazar - Servet Şenyiğit

SUSMAK ONAYLAMAKTIR  

Ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in açıklaması geldi. Özel de, “ Biz Dersimli bir ailenin çocuğunu genel başkan yaparak Dersim ile helalleştik, yüzleştik”  ifadelerini kullanarak Sarıbal’a destek verdi. CHP Genel Başkan’ından ve Genel Merkez  yönetiminden hiçbir açıklama yapılmadı. Suskunluklarını koruyorlar.

 

Dersim isyanının oluşum tarihi 1937 – 1938. Kısacası, Mustafa Kemal Atatürk’ün sağlığında . Anlaşılmaz olan, Atatürk’ün kurduğu partiyiz diye övünenler, Atatürk zamanındaki isyanın bastırılmasını katliam olarak nitelendirmeleri. İsyanın bastırılması emrini Atatürk’ün verdiğini bilmiyorlar mı acaba?

 

  Gerçi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ da “ben Dersimli Kemal’im” demişti. CHP Tunceli teşkilatı da , Tunceli’ de yaptırılan Seyit Rıza heykelinin önünde anma töreni düzenlemişlerdi.  PKK avukatı ve CHP milletvekili ,TR705 kot adlı CIA ajanı Sezgin Tanrıkulu’ da, “Dersim katliamı için binlerce kez özür diliyorum ve bu açıklamayı CHP adına yapıyorum” dediğini anımsıyorum.

 

Dikkat ettiyseniz, örneklerini verdiğim demeçleri veren, paylaşımları yapan yönetici konumundaki kişiler Tunceli demiyorlar, dersim takıntıları var. Dersim, Cumhuriyet öncesi yani Osmanlıdaki adıdır. Cumhuriyetle Tunceli olmuştur.

 

CHP üyesi olan, CHP’ye oy verdim diyen , Atatürkçü ,yurtseverlere soruyorum? Genç Cumhuriyetimize karşı isyan eden ve dış güçler tarafından da desteklenen, hatta dış güçlere mektup yazarak destek isteyen,  Atatürk’ün emriyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bastırdığı ,  isyana hala  Dersim katliamı mı diyorsunuz?

 

Katliamcı mantıkla bakanlar, bugün PKK ‘yı yok eden Türk Silahlı Kuvvetleri’ne Mehmetçiğimize de katliamcı derler mi acaba? CHP tarafından ,ABD desteğiyle iktidardan indirmek istenilen AKP bile ne diyor? “Atatürk’e katliamcı demediğiniz kalmıştı.”    

 

  servetsenyigit@gmail.com

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 06:24 tarihinde yazdırılmıştır.