UKRAYNA RUSYA GERGİNLİĞİ VE TÜRKİYE

Yazar - Servet Şenyiğit

UKRAYNA RUSYA GERGİNLİĞİ VE TÜRKİYE  

İki ülke arasında gerginlik artınca , ABD Karadeniz’e iki savaş gemisi çıkartacağını açıklamış ve boğazlardan geçmek için Türkiye’ye başvuru yapmıştı.  Rusya’da Karadeniz’e savaş gemileri ve Ukrayna sınırına da kara birliklerini yığınca ,ABD kararından vazgeçti.

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek’in doğru bir saptaması vardı. “Ukrayna Karadeniz’deki Yunanistan, Yunanistan da Ege’deki Ukrayna’dır “ demişti.  Ukrayna Devlet Başkan VolodimirZelenski  (eski komedyen ve Türkiye aleyhine şovları yayınlanan kişi) yakın tarihlerde Türkiye’ye geldi.

 

Peki bu zatı muhterem ABD ile birlikte Türk  Akımı doğalgaz projesini engellemek için anlaşma imzalamamış mıydı? RTE ne dedi? Ukrayna’nın NATO’ya girmesine biz taraftarız dedi. Kendi ayağımıza kurşun sıkmak budur işte.  İki tarafı da idare etmek taktiği ile devlet yönetilemez.

 

Yunanistan’da 20 tane üs  kurarak binlerce asker ve silah yığan, Bulgaristan ve Romanya’da üsler kurarak askeri yığınak yapan ABD bu silahların namlularını Türkiye’ye yöneltmektedir. ABD tehditleri Doğu Akdeniz’ de, Suriye’de , Irak’ta da sürdüğünü düşünürsek, RTE bunları az görmüş olmalı ki, Ukrayna’ dan da namluların Türkiye’ye dönmesi için Ukrayna’nın da NATO’ya girmesini istiyor.

 

Kendi ülkemizdeki ABD veya NATO etiketli üslere hala ses çıkaramayanlar komşularımızdakilere hiç ses çıkaramayacaklar demektir. ABD Başkanı Joe Biden’in Türkiye’yi soykırımcı ilan etmesine karşı hiçbir yaptırım uygulayamayanlar bu ülkeyi yönetemeyeceklerdir.

 

İncirlik ve Kürecik üsleri ABD’ye kapatılmalıdır ve Türkiye bunu 1974 Kıbrıs Harekatı’ndan sonraki ambargo uygulamasında  gerçekleştirmiştir. Burada da yanlış bir algılama var. Bazı vatanseverler İncirlik kapatılsın diyor. İncirlik Türk toprağıdır. Biz kendi toprağımızda ki üssü niye kapatalım ki. İncirlikten ABD askerleri çıkarılmalıdır. İsrail’e ve Irak ile Suriye’deki terör örgütlerine istihbarat verme işlevi gören Kürecik Üssü tümüyle ve yalnız ca Türkiye’nin hakimiyetinde olmalıdır.

 

servetsenyigit@gmail.com

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 18 Nisan 2024, 23:05 tarihinde yazdırılmıştır.