O RAHİBİ VERMEYECEKTİK

Yazar - Metin ATLI

O RAHİBİ VERMEYECEKTİK  

Ermenilerin öldürülmesinden bahseden Amerika, Vietnam’da 4 milyon, Kore’de 3 milyon, Kamboçya ve Laost’a 1 milyon, Afganistan da 1,5 milyon , Irak’ta 1 milyon, Japonya da atom bombasıyla 350 bin insanı öldürdü. Ayrıca Suriye var.Amerikalılar, Amerika kıtasına geldiğinde buranın yerlileri Kızılderililer vardı. Yaklaşık 15 milyon Kızılderili’yi öldürdüler. Bu Amerika hangi yüzle soykırım lafını ağzına alabiliyor.

           CezayirFransız sömürgesiydi. Bağımsızlık istediler. Fransızlar 1945’te tam 1 milyon dan fazla Cezayirliyi katletti. Afrika’nın üçte biri Fransa sömürgesiydi. Afrikahalkı bağımsızlık istedi. Fransa 2 milyondan fazla Afrikalıyı katletti. O Fransa ki Ermeni olaylarını ikide bir gündeme getiriyor. Hangi yüzle.

Ermeni diasporası Ermenistan’da yaşamayan, başka ülkelerde yaşayan Ermenilere denir. Bunlara göre Türkiye Ermeni soykırımı olduğunu kabul edecek, sonra Ermenilere çok ciddi tazminatlar ödeyecek, sonra Ermenistan’a ciddi miktarda toprak verecek. Hayale bak. Ermenistan 3 milyon nüfuslu küçük ve fakir bir ülke. Ermenistan halkı fakir ama Ermeni diasporasının tuzu kuru. Ermenistan’ın fakirlikten kurtulmasının yolu Türkiye gibi büyük komşularınla iyi geçinmesine, komşularınla ticaret yapmasına bağlı. Bazı Ermeni devlet başkanları ve Ermeni halkı bunun farkında. Abdullah Gül zamanında bir adım atıldı.  Ama bu Ermeni diasporası ve aşırı milliyetçi Ermeni Taşnaklar bunu  engelledi. Olan en çok fakir Ermeni halkına oluyor. Artık iki halkta uyanmalı, Amerika gibi haydut ülkelerin oyununa gelmemeli.

                  Bu olaya neden Amerika karar veriyor? Nerede bu birleşmiş Milletler, nerede bu NATO, nerede bu Uluslararası Adalet Divanı. Yok ki. Bu gibi durumlarda bu Dünya kurumlarının karar vermesi gerekmiyor mu? Neden Amerika karar veriyor? Bu nasıl bir dünya. Daha önce de yazdım. Bu uluslararası kuruluşların hiçbiri bağımsız değildir. Hepsi Amerika ve İsrail’e çalışır.

                 Ermeniler Amerika’nın umurunda bile değil. Amerika bu tür olayları bizim gibi ülkeleri sıkıştırmak için kullanır. Bazı gazeteci ve diplomatlar diyor ki “Türkiye iyi lobi yapamıyor, kendini anlatamıyor. Bu nedenle Amerika Fransa gibi ülkeler Ermeni soykırımı olduğuna inanıyor.”  Şöyle anlatayım. Köyde yaşıyorsun. Köyde birisi sana kafayı takmış. Dün köy kahvesinde otururken bana yan baktın diye sana sataşıyor. Sende yan bakmadığını anlatmaya çalışıyorsun. Köyde yakaladığın her kişiye yan bakmadığını anlatmaya çalışıyorsun. Yahu bütün köy biliyor ki bu işin senin yan bakmanla alakası yok. Ya bu kabadayının sataşmasına sessiz kalıp hergün hakaret yemeyi kabul edeceksin. Ya da ne olmuş baktıysam deyip dişini göstereceksin.

Bu işin normali her iki tarafta tarihçilerine bir çalışma yaptırır. Senin dedenin dedesi burada hata yapmış, benin dedemin dedesi de burada hata yapmış. Biz bundan sonra önümüze bakalım. Bu coğrafyada iyi komşuluk yapalım. Başkalarının bizi kavga ettirmesine fırsat vermeyelim der ve iki komşu millet iyi geçinmeye çalışır. Her iki millet için de hayırlısı budur. Ama emperyalist ülkeler rahat bırakmıyor ki. Onların amacı sizi barıştırmak değil, sürekli kavga ettirmek.”S-400’leri iptal et, Rusya ile aranı boz ortada ne Ermeni lafı kalır, ne de soykırım lafı.”Yani bu soykırım lafının ikide bir gündeme getirilmesi Amerika, Fransa gibi emperyalist ülkelerin bir oyunudur.

                 Çok yazdım ama tekrar yazayım. Amerika bizim dostumuzmuş, müttefikimizmiş, Amerika Türkiye’siz yapamazmış. Geçin bunları. Amerika ile dostluk olmaz. İki seçeneğiniz vardır. Ya Amerika ne derse onu yapacaksın, ya da Amerika ile kavgayı göze alıp karşı geleceksin. Üçüncü bir seçenek yoktur. Artık ülke olarak bir karar vermek zorundayız. Amerika’nın her daim yanında olmak bize çok zarar veriyor. Biz hiçbir ülkenin baskısına boyun eğmeyelim. Amerika dahil her ülke ile diyaloglarımız olsun. Ama biz kendi çıkarlarımıza bakalım. Bu o kadar kolay mı? Hayır hiç kolay değil. Amerika gibi ülkelerin dediğini yapmazsan sana yapmadığı kötülük kalmaz. Ama dediğini yapsan da her türlü kötülüğü yapmıyor mu?

 Suudi Arabistan’la 350 milyar dolar silah anlaşması yaptı. Silahların değeri belki 50 milyar dolar etmez. “Bu anlaşmayı kabul etmezsen sırada kral olmak isteyen bir sürü prens var “ dedi. “İstersen seni devirip onlardan birini kral yapayım” dedi. Suudi Arabistan kralı ülkesinde kral kalmak uğruna ülkesini Amerika ya peşkeş çekti ve anlaşmaya imzayı attı. Ne oldu biliyor musunuz? Amerika parayı aldı. Sonra da Kaşıkçı cinayetini bahane etti, “Sana silah falan vermiyorum” dedi.

Peki Amerika, İngiltere, Fransa, Çin gibi emperyalist güçler her ülkeyi avucunun içine alabiliyorlar mı? Hayır. Halkı bilinçli ülkelere bu kadar kolay bulaşamıyorlar. Suudi Arabistan’ın başına gelen bir Norveç’in başına gelmez. Ki o Norveç 5 milyon nüfuslu küçük bir ülke. Halkı bilinçlidir, müsaade etmez. Ama Araplar öyle mi?

              O rahibi vermeyecektik. Rahip Brunson Amerikan vatandaşıydı. 23 yıldır Türkiye de yaşıyordu. Rahipti ama casusluk yapıyordu. Türkiye mahkemelerinde yargılandı. 3 yıl 1 ay 15 gün ceza aldı. Sonra Trump aradı. “Rahip Brunson’u derhal serbest bırakın  yoksa onu yaparım bunu yaparım” dedi.Rahip daha hapisteyken Amerika’ da rahibi karşılama töreni hazırlandı. Rahibin serbest bırakılacağından o kadar eminlerdi. Ve rahip serbest bırakıldı sonra da Amerika ya gitti. Trump, rahiple beraber televizyonlara çıktı. “Biz Türkiye’den adamı böyle alırız” diye hava attı. Gücümüze gitmedi mi, gitti. Biz böyle yaparsak Amerika soykırım demekten korkar mı, bizi kaybetmekten korkar mı, bizden istekleri biter mi, bize sataşmaları biter mi?Bitmez.O rahibi vermeyecektik.

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 22:49 tarihinde yazdırılmıştır.