Nerden baksan tutarsızlık nerden baksan h….

Yazar - Ertan Bayer

Nerden baksan tutarsızlık nerden baksan h….  

İlk yılda alınan tedbirlerde hükümetin tek kusuru tedbirlerden dolayı mağdur olan işçi, esnaf ve çalışanlara ekonomik desteği tam olarak verememesi olmuştu. Derken Kasım ayında Lüleburgaz’da vakalar patladı. Nisan Ayı’nın başında ise en ülke genelinde de Kırklareli genelinde de en yüksek vaka düzeyine ulaşıldı.  Lüleburgaz’da ki vaka sayısının fazlalığı Kırklareli’ni Türkiye birincisi yaptı.

Ülke geneline baktığımızda ise Ocak ayından beri bilim insanlarının 28 gün tam kapanma önerilerine hükümet kulak tıkadı. Çünkü hükümet partisinin 24 Mart’ta kongresi vardı. İktidar partisi kongrelerine maskesiz mesafesiz gidenleri görmeyenler merada tek başına açık havada oturan vatandaşa ceza yazdı. AVM’lere gidenleri görmeyenler tek başına balık tutanın göz yaşına bakmadan cezayı yapıştırdı.

Derken tam kapanma kapıya dayandı.  Corona’dan önce “alkol haramdır” diye imamlar kolonya ile yıkanmaya başladı.  Görünüşte hükümet Corona ile mücadele ediyordu. Ancak tam kapanma süresi içinde getirilen alkol yasağı Dünya’nın ve Avrupa’nın bizimle dalga geçmesine neden oldu.

Çünkü alkol yasağının Coronavirüs ile mücadelede bir etkisi ve yetkisi yoktu. Bu yasak tamamen vatandaşların yaşama hakkına müdahale oldu.  Umarız Bayram’dan önce yetkililer bu hatalı karardan döner.

İktidar partisinin yanlışları bununla da bitmedi. Avrupa ülkeleri vatandaşlarını kapatırken onların kiralarını, faturalarını ve gıda ihtiyacını karşıladı.  Trakya’nın köylerinde de bile vatandaşlar kümes hayvanlarını kapatırken yemini ve suyunu verir. Oysa iktidar vatandaşın derdini sormadan aç-susuz borç içinde eve kapattı. Maksat “Avrupa icraat görsün belki kredi verir, en kötüsü turist gelir” düşüncesi öne çıktı.

Kısaca hükümet Coronavirüs Covit 19 pandemisi ile mücadelede sınıfta kaldı. Daha vaka oranlarına göre ölüm oranlarının tutmadığını yazmadık bile. Ancak aradan bir iki sene geçtikten sonra duyarız ve okuruz “Corona’dan ölenlerim yüzde 80’i organ yetmezliğinden öldü diye yazılmış” haberlerini.

Yani kendimiz tedbir aldık aldık. Gerisi ne olur bilmiyoruz.

Coronavirüs salgınında bile ara vermeden işe gitmeye çalışan işten atıldığı için faturalarını ödeyemeyen dünyanın en zor şartlarında çalışan ve yaşayan işçi sınıfının 1 Mayıs Emek ve Mücadele Günü kutlu olsun.

Kalın sağlıcakla..

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 13:59 tarihinde yazdırılmıştır.