Taşköprü

Yazar - Ozan Akarsu

Taşköprü  

Bundan yaklaşık 1 yıl 1 ay evvel yerel seçim çalışmaları devam ederken, başkanlık için yarışanlar taş köprümüzün bakımı, onarımı ve derenin ıslahı için yapacaklarından bahsediyordu. Ne oldu?

O günden bu güne Taşköprü yine kazalarla adını duyurdu. En son yaşanan kazada köprüden karşıya geçmeye çalışan bir vatandaşımız kendisine çarpan bir araç yüzünden köprüden aşağıya düştü. Vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirken, çarpıp kaçan magandanın bir an evvel bulunmasını temenni ediyorum.

İster arama motoruna, ister sosyal medya ağlarının arama çubuğuna Lüleburgaz Taşköprü yazın, göreceğiniz iki şey var; Birincisi köprünün artık trafik yoğunluğunu taşımamasından dolayı yaşanan kazalar, ikincisi de köprüde ha bugün ha yarın yapılacak denilen düzenlemelere ait hayali görseller ve animasyonlar…

Ben zaten kendimi bildim bileli köprü onarılacak, dere ıslah edilecek deniliyordu. Zaten Lüleburgazlılar olarak son yıllarda sürekli aynı vaatlere oy vermiyor muyuz? Vatandaşımızın aşağıya düştüğüne dair haberi okuduktan sonra şöyle bir düşündüm. Peki, ya Taşköprü olmasaydı?

Çok şükür Sokullu Mehmet Paşa 1570 yılında Mimar Sinan’a bir köprü yaptırmış. O gün bugündür o köprü üstünden geçmeye çalışıyoruz. 450 senedir derenin iki yakasını bir araya getirebilenlerin torunları olarak, köprünün iki yakasını bir türlü düzenleyemedik.

Yerel yöneticilerin de açıklamalarına bakarsak proje ile ilgili kim varsa karşı tarafın yükümlülüğü varmış gibi duruyor. Efendim projenin bu tarafı falanca müdürlüğün, projenin bu kısmı filanca müdürlüğün. Sonuç? Arabalara sürte sürte karşıdan karşıya geçmeye çalışan ve aşağıya düşen vatandaşlar.

Ayrıca…

Çağımıza teknoloji çağı dedikleri gibi bilgi çağı da diyorlar. Başta Lüleburgaz Belediyesi olmak üzere, kentimiz için yapılmakta olan ne kadar proje varsa, projenin tarafı olan kurumların, projelerin akıbeti hakkında belirli aralıklarla bizleri bilgilendirmesi gerekiyor. Örneğin Taşköprü için ifade edilen çalışmalar ne durumda, bilmek isteriz. En azından daha kaç kere köprü üstünden araçlara sürterek karşıya geçmek zorunda kalacağız, kaç kere düşme tehlikesi yaşayacağız, bilmek hakkımız. Özel günler için gösterilen hassasiyetin, bu konuda da gösterilmesini temenni ediyorum.

 

                                      Ozan Akarsu

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 09:08 tarihinde yazdırılmıştır.