EMEKLİLERDEN AÇIKLAMA

Yazar - Servet Şenyiğit

EMEKLİLERDEN AÇIKLAMA  

AKP dolayısıyla RTE darbe dedi ve kendi çıkarı için çarpıttı, MHP 2004’de , 313 generale, AKP’ye karşı karşı bildiri istediğini unuttu ve şimdi emeklilerin apoletlerinin sökülmesini istedi, CHP ve İYİ P ters düştüler ,Akşener zevzeklik derken CHP yöneticileri bildiriyi destekleyen açıklamalar yaptılar. Aynı parti içinden bile farklı açıklamalar yapıldı. En çok kızaran da Akşener oldu. Zevzeklik dediği bildiriyi hazırlayan ve kendini birinci sıraya yazan e. amiral Ergun Mengi İYİ Parti kurucularından çıktı. ABD derin devleti CFR (Council of ForeingRelations)’ nin Türkiye kolu GİF (Global İlişkiler Forumu) üyesi olduğu öğrenildi.

 

Bildiriyi okuyunca çalakalem yazıldığını gördüm . Alelacele sosyal medyada paylaşılarak imzalar istenmiş. Askeriyede önemli olan rütbe ve hiyerarşik  sıralamayı bile yapmamışlar ve gece yarısı hemen servis yapılmış. Bildirinin Montrö’ye tavır alan bir hükümet algısı yaratma çabasında olduğunu görüyoruz. Bu da RTE düşmanlığına kilitlendikleri için bildiriyi okuyamadıklarının, anlayamadıklarının göstergesidir.

 

Türkiye’nin gündeminde Montrö yokken bildirinin ilk cümlesinde Kanal İstanbul’u ve Montrö’yü görüyoruz. Unutulmamalı ki, James Jeffrey’ nin ABD Büyükelçisi olduğu dönemde ABD,Türk ordusuna Montrö’yü delmeyi önermişti. Buna itiraza eden amiraller Ergenekon – Balyoz kumpaslarına uğramışlardı.

 

Türk Ordusu ,Doğu Akdeniz’de , Suriye’de , Libya’da , Karabağ’da , Irak’ta savaş verirken, PKK ve FETÖ ‘ye karşı başarılı harekatlar yapıyorken bildiride bunları göremiyoruz.

 

Birlik ve beraberliğe milletçe ihtiyaç duyduğumuz, tüm komşularımızın, dolayısıyla yurdumuzun  ABD üslerince asker ve silahlarıyla çevrelendiği bir ortamdayız. Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginliğe NATO’nun müdahil olacağının konuşulduğu günlerdeyiz. Böyle bir ortamda darbe söylentileri  TSK’yı hırpalamaktan başka bir işe yaramaz.                                                                                        servetsenyigit@gmail.com

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 05:53 tarihinde yazdırılmıştır.