CEZA YAZMAK İLE MÜCADELE OLMAZ

Yazar - Ertan Bayer

CEZA YAZMAK İLE MÜCADELE OLMAZ  

Yaşadığımız Lüleburgaz’da bile herkesin tanıdığı Erol Özgür,  Ercan Daloğlu, Nadir Kıray, Fahri Bahar ve daha nice isimler Covit 19 nedeniyle veya kaynaklı hastalıklardan vefat etti.

Yetkililer sadece uyarı yapıp ceza yazıyor. Yazılan cezalar ise herkesi güldürüp düşündürüyor. Maskesiz bazı parti kongrelerine gidenlere Türkiye genelinde ceza yazılmazken Covit 19’un en az olduğu merada gezen bir kişi uydudan bulunup ceza kesiliyor.

Sonunda torpil kazımayan Coronavirüs geldi çatıyor. Kimseyi affetmiyor.

Oysa yetkililerin “Bu vatandaşlar neden evde durmuyor?”  diye düşünmesi gerekirdi.

Vatandaş evde durmuyor ama “Niye durmuyor?”  Çünkü vatandaş eve ekmek götürmek için ya birinden borç istiyor. Ya bankaya kredi müracaatında bulunuyor. Ya belediyelere veya kaymakamlıklara, muhtarlıklara erzak istemeye gidiyor. Elektriği, doğalgazı kesiliyor borç bulup ödemek için dışarı çıkıyor.

Vatandaşın mağduriyetini gidermeden içeri sokamayız.

Bu nedenle “Ona,  buna sağlık malzemesi gönderiyoruz” hikayelerine artık kimse inanmıyor. Çünkü ülkemiz artık kendi halkının karnını doyuramıyor.

Biz diyoruz ki; “Öyle ceza yazmakla Covit 19 mücadelesi olmaz. Vatandaşın karnını doyurmak, faturalarını ve borçlarını ödemek lazım.” 

Yoksa, Avrupa’da birinci dünyada ise ABD’nin arkasından ikinci oluruz.

Kalın sağlıcakla…

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 12:57 tarihinde yazdırılmıştır.