HDP KAPATILMALI

Yazar - Servet Şenyiğit

HDP KAPATILMALI  

İddianamede ne diyor Başsavcı? Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzur ve güveni için HDP’nin temelli kapatılmasının hukuksal zorunluluk olduğunu belirtiyor.

 

Kılıçdaroğlu’nun niçin hapiste olduğunu öğrenemediği ve madalya taktığı, Akşener’in kahvaltı yapmak istediği Selahattin Demirtaş ne diyordu mitinglerde? Biz Apo’nun heykelini dikeceğiz heykelini. Başka ne diyordu; PKK sizi tükürükleriyle boğar diyordu. Eş Genel Başkan olan kadın ne diyordu? Biz sırtımızı YPG/PYD’ ye kısacası PKK’ya dayadık diyordu. HDP değilmiydi 2015’ de 14 maddelik özerklik bildirgesi yayınlayan ve ülkemizde özerk bölgeler ilan eden? Güvenlik , sağlık, eğitim ve ulaşım gibi tüm hizmetleri biz vereceğiz diyen.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye’de kiminle çarpışıyor? ABD’nin on binlerce TIR silah verdiği ve kara gücüm dediği PYD/PKK ile. HDP’nin sırtını dayadığı terör örgütü ile. 

HDP’nin suçları buraya sığmaz zaten. Kürdistan özerk bölgesi diyen, Atatürk düşmanı ve isyancı Seyit Rıza’nın heykelini diken. Dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda,TBMM Anayasa Komisyonundan ayrılırken PKK marşı söyleyerek “BijiserokApo” sloganını atanlarda HDP milletvekilleri değilmiydi?

 

Sonuçta, HDP PKK terör örgütüyle birlikte hareket eden ,devletin ve milletin bütünlüğünü ortadan kaldırmayı amaçlayan bir siyasi parti olduğunu görüyoruz. Kısacası, HDP PKK’nın siyasi koludur. HDP bunu saklamıyor zaten. Demirtaş itiraf ediyor. HDP, APO’nun projesidir diyor.

HDP savunucuları hemen harekete geçtiler ve altı milyon oyu var yalanına sarıldılar. Halktan sakladıkları bir gerçeği anlatmıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na ve kanunlara karşı gelmek alınan oy ile mi ölçülüyor? Kaç oy alanın Anayasayı ve kanunları yok sayma ve ülke bütünlüğünü bozma hakkı oluyor? Tüm vatandaşlar gibi, siyasi partilerde ülke anayasasına ve yasalarına uymak zorundadır. Bunun aldığı oylarla ne ilgisi var? AKP’nin kapatılma davasında aldığı oyları gündeme getirmeyip pusuda bekleyenler şimdi demokrasiden söz edemezler.

 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin PKK’yı yok etmedeki kararlılığı ve başarısı HDP’nin kapatılmasıyla son bulacaktır. HDPKK yok oldukça Doğu ve Güneydoğu halkımızın daha da özgürleştiğini Hakkari, Şırnak ve Van mitinglerinde Türk bayraklarıyla ve binlerce kişinin katılımıyla görüyoruz.

servetsenyigit@gmail.com

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 15:40 tarihinde yazdırılmıştır.