ACİL GÜNDEM HALKIN SORUNLARI OLMALI

Yazar - Ertan Bayer

ACİL GÜNDEM HALKIN SORUNLARI OLMALI  

AKP Kongreleri sosyal medyadan ve basından paylaşıldı.  Maskesiz ve dip dibe yapılan kongrelerde maske, mesafe ve hijyen kurallarının ihlal edildiği belli idi ama kimseye ceza kesilmedi.

Oysa Trakya’da ormanda tek başına gezen vatandaşa, iki kişi yürüyen vatandaşa ceza kesildi.

Ülkemizde ve bölgemizde Covit 19 vakalarının patlama göstermesinin nedeninin AKP Kongreleri’neyapılan tedbirsiz katılımlar olduğu konuşuluyor. Bu olmasa bile ceza kesilmelerde adaletsiz davranılması vatandaşın vicdanını acıtıyor.

Bizler Lüleburgaz’da Covit 19 vakasının ciddiyetini 8 Kasım 2020 tarihinde Belediye Başkan Yardımcımız Erol Özgür’ün vefatı ile hissettik.

Şimdi ise vakalar ve ölümler dibimize kadar geldi.  Facebook hesaplarımızı kontrol ediyoruz arkadaşlarımızın yüzde 10’u Covit  19’dan hayatını kaybetmiş.

Aşılama sağlıklı yapılamıyor.  Her gün halkın içinde olan gazeteciler bir yıl aşılanmadı. Sonra “Gazeteciler aşılanacak” dendi ama sadece Cumhurbaşkanlığı tarafından Sarı Basın Kartı verilen gazeteciler için aşılama çıktı. Oysa doğrusu “Sigortası gazetecilik üzerinden ödenen tüm gazeteciler aşılanmalı” şeklinde olmalı idi. Daha önce ki gün Malkara’da bir yerel gazetede çalışan arkadaşımız Covit 19’dan hayatını kaybetti.

Buraya kadar aşılama ve sağlık sorunu. Bir de geçim sorunu var.  Fabrikalar çalışıyor ama önlemler yok.Covit 19 tedbirleri ile hem esnaf, hem de çalışanları zor durumda. Bir çok lokanta, kahvehane, çalışanı işyerleri tedbir nedeni ile kapatılınca işsiz kaldı. Devlet 1 Ocak 2020 yılından itibaren işsiz kalan her vatandaşına bir yıl ödemesiz en az 50 Bin TL kredi vermeli. Bu sadece işten çıkartılanlara destek vermek için olmalı. Esnafa ise ayrı ve bugünkünden daha ciddi destek verilmeli.

Vatandaş artık intihar etme noktasına geldi. Hükümet ise 18 Nisan’da faizleri düşürüp müteahhitlere para kazandırma peşinde.

Bu nedenle diyoruz ki  artık vatandaşın dayanacak gücü kalmadı. Şimdi erken seçim zamanı, şimdi bu hükümetten kurtulup halkını düşünen bir hükümeti iktidara getirme zamanı.

Kalın sağlıcakla…

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 16:25 tarihinde yazdırılmıştır.