DOSTLUKTA ÖLÇÜ

Yazar - Doğukan Önal

DOSTLUKTA ÖLÇÜ  

Bir mümin günahkâr olabilir, alkol içmiş, zina etmiş, kumara batmış olabilir, şayet itikadı sağlam ise samimi bir tövbe ile anasından doğmuş gibi olur. Amma....itikadı sağlam ise.

İtikad nedir? Saf ve duru inançtır. Ehl-i  sünnettir. Hz Peygamberin yoludur... Bu yola temiz inanan kalbinde hardal tanesi kadar da iman olsa cehennemde kalmayacaktır, bu kutsi hadisler ile sabittir, zira Yüce Rabbimiz şefkatlidir, affetmeyi sevendir, CelleCelaluhu..

Ve lakin, ben müslümanım deyip, Allahın resulüne harp açan, Resulün sahabelerine hakaret eden, Allahın ayetlerini alaya alan bizzat Rabbimize savaş açmış ve kaybedeceği kesin olan kişiler ile yapılmış dostluklar, onları sevmek ve övmek, ölüsüne rahmet dilemek, hastasına ziyarete gitmek bizzihati yasaklanmıştır ve men edilmiştir.

 amaz kılmaktan alnı nasır da tutsa, zikir çekmekten ter içinde de kalsa, cübbeli de olsa, sarıklı da olsa, küpeli de olsa Allahın düşmanlarına dost olmak cehennemi hak etmek demektir.

Bu sebepten ötürü dost ve arkadaşlarımıza çok dikkat etmeli ve sosyal ve içtimai çevremizi buna göre oluşturmalıyız. Seyyid Abdülbaki El Hüseyni Hazretleri bir sohbetinde; İnsani batıran da çıkaran da arkadaşıdır, Evliya ile gezen evliya, eşkıya ile gezen eşkıya olur buyurmuşlardır.

Vesselam.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 20:58 tarihinde yazdırılmıştır.