ÇANAKKALE HATIRASI

Yazar - Metin Dikener

ÇANAKKALE HATIRASI  

RövanşmaçımızıoynamaküzerePerşembegünüÇanakkale’yegittik.Aslındasüperbirkadroyasahipolanbirtakımdık.KalecimizSoner, Sol haf Malik, sağaçık Mehmet Can, santraforkanburBülent, sol içMetinDikener.BirsenesonraLüleburgazsporformasınıgiydik.DiğertakımarkadaşlarımÖmerTekirdağspor, MuharremFenerbahçe, Ali HataysporBeşiktaş, Adana Demirspor, İsmail Kırklarelisportakımlarındaoynadılar. KafilebaşkanımızBinbaşıOrhanbey, AntrenörümüzİlkerTolonidi.CumagünüantremandanevveldenizkenarındademirlenmişduranÇanakkalesavaşlarınınkazanılmasındabüyükroloynayanNusretmayıngemisinigeziyoruz.Gemikomutanışunlarıanlattı: ŞugördüğünüzNusretmayıngemisiÇanakkalesavaşlarınınseyrinideğiştirmiştir! DüşmangemileriboğazagelmedenevvelNusretmayıngemimizÇanakkaleboğazının her ikiyanınıdamayınlamış.Fakatdüşmanuçaklarımayınlarınyerlerinitespitetmiş.Mayıntaramagemileride bütünmayınlarıtemizlemişvehiçmayınkalmadıdiyede raporvermiş.NusretMayıntaramagemikomutanı ne olursaolsunşuelimizdekalan 26 mayınıkullanalımtalimatınıvermiş.Düşmangemileri de boğazagelmiş, hücumtalimatıbekliyormuş.Gecehavabulutluvesisli.Düşman’ındevasasavaşgemileriprojektörleriiledenizitarıyor. Gemimizsessizsedasız 26 mayınıyüzermetrearailedenizindörtbeşmetrederinliğinebırakıyor. Gemide büyükbirheyecanyaşanıyor.NusretmayıngemimizAllah’ında lutfuilegörünmedenvazifesiniyaparakdönüyor.Gemikomutanının son sözleriiseşuşekildeidi.Mayındöşeme 18 Mart’tanbirkaçgünevvelgerçekleşiyor.DüşmangemilerikendindeneminbirşekildeÇanakkaleboğazındaniçeriyegiriyor.Girergirmezikisavaşgemileribumayınlardandolayıbatıyor.Mayınyokturdiyeraporverenuçakpilotlarınıiseidamediyorlar.Gemikomutanıbunlarıanlatırken bizde büyükheyecanduyduk.Çanakkale’deşehitdüşenlerisevgi,saygıverahmetleandık. Antremanımızıyaptıkikigünsonramaçımızıoynadık. RakibimizÇanakkalespor’u 4-2 mağlupederekTürkiyeAmatörKümelerŞampiyonasında 16 takımarasınagirmebaşarısınıgösterdik.

SonraTürkiye’nin o yıllarda en güçlüAmatörTakımıolanİzmitKağıtspor’uİzmit’te  2-0 yenerekeledik.İlk dörttakımarasınakalacağımızmaçlardaDüzcesportakımınaelendik.

Çanakkalezaferinin 106’ıncı yılındaşehitlerimizirahmet, saygıveminnetleanıyoruz. Yaşanmışbirfutbolanısıilehuzurlarınızdaolduk.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 05:44 tarihinde yazdırılmıştır.