BİR KADIN ÜLKESİNİ DE DÜNYAYI DA DEĞİŞTİRİR

Yazar - Servet Şenyiğit

BİR KADIN ÜLKESİNİ DE DÜNYAYI DA DEĞİŞTİRİR  

HDP tarafından çocukları  kaçırılan aileler, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde toplanmaya ve oturma eylemine başladılar. Sayıları her geçen gün arttı.  Eyleme katılan aile sayısı 212’ yi buldu. Eyleme başladıklarından günümüze kadar 555 günü geride bıraktılar. Eylemleri birçok ile yayıldı. İzmir’ de , Şırnak’ta, Van’da analar , aileler nöbete başladı. Hatta Almanya’ da Maide ana kızı için eylem başlattı.

Evlatlarına kavuşan aile sayısı da her geçen gün arttı. 24 aile çocuklarına kavuştu. PKK’ dan çocuklarını kurtarmakta hedefi doğru koymuşlardı . HDP ,PKK’nın askerlik şubesi görevini yapıyor.

Türk Ordusu PKK’ ya vurdukça terörden etkilenen bölge halkı daha da özgürleşiyor. Açılım sürecinde silahlı tehditle sindirilen bölge insanı , terörün ezilmesiyle birlikte kitlesel eylemler yapıyor. Hakkari , Şırnak , Van’ da ayağa kalkan bölge halkı ,binlerce kişinin katılımıyla ve ellerindeki Türk bayraklarıyla gelincik tarlasına çevirdikleri  alanlarda “Türk Kürt kardeştir, HDP PKK kalleştir”  ve “Kahrolsun PKK , işbirlikçi HDP” sloganları atıyorlar.

Bağrı yanık bir annenin evladı için tek başına HDP Diyarbakır İl Binası önünde başlattığı eylem kitlesel mitinglere dönüştü.  Ardında kitle örgütleri de eylemlere sahip çıkmaya başladılar. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay aileleri ziyaret etti ve “Dünyanın en emekçi kadını evladını isteyen kadındır.” açıklamalarında bulundu. Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD)  Genel Başkanı Prof. Tülin Oygür’ün ziyareti ve aileleri destekleyen açıklaması oldu. Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı evlat nöbetindeki anneleri ziyaret ederek her zaman yanlarında olduklarını açıkladı.

Sonuçta, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “HDP kapatılmalıdır” açıklamasını yaptı. Vatan Partisi’ de dördüncü kez HDP kapatılsın başvurusunu Yargıtay Cumhuriyet Baş Savcılığına yapmıştı. Yargıtay Cumhuriyet Baş Savcılığı da HDP için ön inceleme başlatıldığını açıklamıştı.

Bir ananın neler yapabileceğinin ve yapabildiğinin en güzel ve en son örneği olarak hepimize ders olmalıdır.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.

Servetsenyigit@gmail.com

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 09:43 tarihinde yazdırılmıştır.