ABD TÜRKİYE’ Yİ ABLUKAYA ALIYOR

Yazar - Servet Şenyiğit

ABD TÜRKİYE’ Yİ ABLUKAYA ALIYOR  

Anlaşmanın beş yılda bir uzatılmasını isteyen ABD, daha önceki üslerine ek olarak  20’den fazla yeni askeri üste konuşlanmak istiyor.Bunlarla yetinmeyen ABD,  Türkiye’ye karşı, sınırımızın dibinde Yunanistan Dedeağaç’ta Yunanistan ile birlikte askeri tatbikat yapıyor ve 1800’den fazla zırhlı araç ile en az 20 bin asker çıkarıyor.

 NATO’nun “DefenderEuropa 21” adındaki tatbikat ilk kez Yunanistan’da yapılıyor ve Yunanistan ilk kez katılıyor.ABD’nin ve Avrupa Birliği’nin şımarık çocuğu Yunanistan bunlardan destek alarak TCG ÇEŞME gemisine uluslararası sularda taciz ediyor ve gereken cevabı alıyor.

Türkiye, bu tatbikata “Mavi Vatan-21 Tatbikatı” ile yanıt verdi. Ege ve Akdeniz’de yapılan bu tatbikatta yalnızca Deniz Kuvvetleri değil, Hava ve Kara Kuvvetleri de görev aldı.

Türkiye, tam anlamıyla gövde gösterisi yaparak dosta güven düşmana korku verdi. 87 gemi, 5 deniz karakol uçağı, 15 deniz helikopteri, İnsansız Hava Araçları, Amfibi Deniz Piyade Birlikleri ve SAT / SAS görev timleri yer aldı.

RTE, 34 kez Büyük Ortadoğu Projesi (BOP)’nin eş başkanıyım demişti. “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısını  FETÖ ile birlikte söylerken güç ve mali hesaplar kapışınca 17 -25 Aralık rezaleti yaşandı. FETÖ ile iplerin kopması ABD ile iplerin kopması demekti ve koptu. Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye’de ABD’nin silahlı kara gücüm dediği ve on binlerce TIR silah verdiği YPG/PKK  ile savaşıyor. Sonrasında 15 Temmuz 2016’da yüzlerce şehit verdiğimiz, Gazi Meclisin bombalandığı ABD – FETÖ darbe girişimini yaşadık,

Türkiye ve ABD yalnızca Suriye’de karşı karşıya gelmiyorlar ki, Doğu Akdeniz’ de de karşı karşıyalar. Ermenistan’ın bozguna uğradığı Karabağ saldırısında da karşı karşıyalar. Dikkat edilirse ABD her sahada Türkiye’nin karşısında ve sürekli kaybediyor.

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun  RTE için “Sözde Cumhurbaşkanı” demesinin hemen ardından ABD’nin Türkiye raporunda da, Türkiye için “Sözde Müttefik” demesi zamanlama olaraktan da ilginçti.

servetsenyigit@gmail.com

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 18 Nisan 2024, 08:42 tarihinde yazdırılmıştır.