DÜNYA YİNE KRİZE Mİ GİRİYOR?

Yazar - Metin ATLI

 DÜNYA YİNE KRİZE Mİ GİRİYOR?  

                            Daha önceki yazılarımda, özellikle kapitalizm ve Siyonizm’den geniş bahsettim. Dünya kapitalizmle yönetiliyor. Zengin gittikçe zenginleşiyor, fakir gittikçe fakirleşiyor. Dünya’yı artık ülkeler yönetmiyor. Büyük zenginler yönetiyor. Bu zenginlerin en büyüğü 2 aile var. Rothschild ailesi ve Rockefeller ailesi.Servetleri Amerika ve Çin’in ülke servetinden fazladır. Diğer dünya zenginleri ise bu 2 aile ile işbirliği içindedir. Rothschild ailesi İngiltere’de yaşar. Dünyanın haracını bu iki aile keser.

 Parası biten ülkeler İngiltere’ye borç aramaya gider. Hatta bir ülkenin başına geçmek isteyen kişi önce İngiltere’de ağırlanır ve bu ailelerin olurunu alır. Önce ülkeleri borçlandırırlar, sonra o ülkenin kanını emerler. Ülkemiz yalnız AKP döneminde 500 milyar Dolar’ın üzerinde faiz ödedi. Toplanan vergilerin yüzde 20’si faize gidiyor. AKP iktidara geldiğinde 130 milyarDolar olan dış borcumuz şu an tam 450 milyarDolar.Bankacılık, ilaç, tohum, gıda, petrol, silah, uyuşturucu gibi esas para getiren işler bunların kontrolündedir. Bu aileler aynı zamanda Siyonist Yahudi’dir. Siyonist Yahudilere göre Tanrı Yahudileri diğer tüm insanlara üstün kılmıştır. Bir gün tüm Yahudiler Tanrı’nın onlara vaad ettiği topraklara toplanacaklar ve dünyayı onlar yönetecektir. İsrail bu aileler sayesinde güçlüdür. İsrail’in şu anki topraklarını tek başına Rothschild ailesi satın almıştır. Sonra da Yahudiler bu topraklara yerleşerek İsrail Devleti kurulmuştur. Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) bu vaad edilen topraklar üzerindeki ülkelerin parçalanması ve kolay yönetilebilir hale getirilmesi projesidir. Türkiye’nin Güneydoğusu bu vaadedilen topraklar içerisindedir. PKK, İŞİD, El Kaide, FETÖ vb. örgütler de bu projenin bir parçasıdır ve Amerika tarafından yaratılmışlardır.

                           Bu aileler yavaş yavaş Amerika’dan çıkıp Çin’e yatırım yapıyorlar. Çin’in güçlenmesi bundandır. Amerika’da ‘Ben size yıllardır hizmet ettim, beni neden terkediyorsunuz?’ diye ağlanıyor. Kısacası dünyayı zenginler yönetiyor. Amerika, Çin, İngiltere, Fransa gibi ülkeler ise bunların kahyalığını yapıyor. Maalesef sömürülen ülkeler de dünyanın marabalığını yapıyor. Bu zenginler,“Afganistan’ı ele geçirin ki biz uyuşturucuyu tam kontrolümüze alalım” der. Irak’da“Saddam bize petrolünü peşkeş çekmiyor”, Libya’da “Kaddafi bize petrolünü peşkeş çekmiyor bu ülkelere saldırın” der. Bu ülkelerde bunlara saldırır. Tabii dünyanın tepkisini almamak için bu ülkelere  bodoslama girmezler. Önce Amerika’da 11 Eylül olur. İkiz kulelere uçak çarpar, 3 bin kişi ölür. Ondan sonra bunu Afganlılar yaptı derler ve o ülkeye saldırırlar.”Saddam da dünyayı vuracak füze var, dünyayı bu adamdan kurtaracağız”der saldırırlar. “Kaddafi diktatör, özgürlük Arapların da hakkı der” saldırırlar. Tabii ki gerçek amaç bu ülkelerin petrolüne ve diğer gelirlerine konmaktır.

Dünyada bu kadar zengin ve fakir uçurumu olması kapitalizmin bir sonucudur. Birçok insanın evsiz, işsiz ve aç olduğu bir dünyada, 26 kişinin dünyanın malvarlığının yarısına sahip olması nasıl bir düzendir?Amerika, İngiltere, Çin, Fransa gibi ülkelerin, diğer ülkelerin kaynaklarını sömürmesi ise emperyalizmdir. Bu Pandemi döneminde herkes ekonomik güçlük çekerken, dünyanın ilk 10 şirketitam 540 milyar dolar kar etmiştir. Korkunç değil mi?

                          Dünya parası Dolar’dır. Doları basan Amerikan Merkez Bankası sanıldığı gibi Amerikan Devlet Bankası değildir. Bu zengin ailelerin ortak olduğu özel bir bankadır. Bu aileler şunlardır;Rothschild, Rockfeller, GoldmanSachs, LehmanBrothers, KuhnLoebs, Warburg, Lazard, MosesSeifs. Ve bu banka istediği kadar Dolar basabilmektedir.Yalnız kapitalizm yapısı gereği arada bir krize girer.  Halklar fakirleştikçe zengin şirketler yeteri kadar malını satacak pazar bulamaz ve kriz çıkar. Dünya da büyük buhranlar olur, büyük savaşlar olur. Ve kapitalizm yine dünya da krize girmek üzeredir. Dünya zenginleri buna çare olarak yeni bir proje ortaya attılar. GREAT RESET.

                       Kapitalizm bu haliyle çok uzun süre gidemez, tıkanır. Bu nedenle ileride dünyada olması muhtemel 3 ekonomik yönetim şekli vardır. Kapitalizmin yeni versiyonuGREAT RESET. Devletin sosyal olduğu, temel ihtiyaçların devlet tarafından karşılandığı SOSYAL DEMOKRASİ. Tüm üretim yerlerinin devlete ait olduğu, herkesin devlete çalıştığı SOSYALİZM. Bu konuları yazmak kolay değildir ama yazacağız. Merak etmeyin, tüm bu ağır konuları biz yine basit bir dille konuşacağız.  Detaylarda boğulmadan ana hatlarıyla yazacağız. Haftaya Great Reset’le başlıyoruz.

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 04:51 tarihinde yazdırılmıştır.