BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ OLAYLARININ ANIMSATTIKLARI VE ÖĞRETTİKLERİ (2)

Yazar - Servet Şenyiğit

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ OLAYLARININ ANIMSATTIKLARI VE ÖĞRETTİKLERİ  (2)  

Peki öylemi oldu? Kesinlikle öyle olmadı. Birtakım bölücü ve terörist örgütler bunu fırsata çevirmek için hemen harekete geçtiler. Gözaltına alınan 159 şüpheliden 101 ‘inin Boğaziçi öğrencisi olmadığı, 89 ‘unun 24 farklı şehirde oturduğu , 19’unun öğrenci olmadığı resmi kayıtlara geçti. Ayrıca , 19’una DHKP-C , 23’üne MLKP ve 9’ una PKK ile ilgili daha önce adli işlemler yapıldığı ortaya çıktı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde 16 000 öğrenci olduğunu öğrendim. Merak ediyorum, eylemlere katılan öğrenciler toplam öğrencilerin binde kaçı acaba?  Üniversiteyle ilgisi olmadığı halde dışardan gelerek Boğaziçililerin haklı isteklerini provoke etmeye çabalayanların, daşarıdan  birilerinden emir aldıkları çok açık ve net. TV’lerden izlerken ilk gözüme çarpan hiç Türk bayrağının olmamasıydı. Türk bayrağı yoktu fakat LGBT (eşcinsel) bayrağını sallıyordu birileri. Derken HDPKK ortaya çıkıverdi, HDPKK’lı milletvekilleri Boğaziçi’ne destek ziyaretine gittiler. Sonrasında da HDPKK Eş Genel Başkanı gözaltına alınanları ziyarete koştu hemen.

Öyle ince çalışıyorlardı ki, yere KABE fotoğrafını yaymayı unutmadılar. Halkı birbirine kırdırmak için yaratıcı yıkıcılık ödevlerini unutmamışlardı. Hemen ulusal yayın organlarında haber oluverdiler. Kabe kutsaldı ve fotoğrafı yere yayılmamalıydı fakat, unuttukları bir şey vardı, RTE Kuran ayetleri yazılı pastayı kesmemişmiydi ve afiyetle yememişlermiydi?

Ardından, yandaş medya devreye girdi ve yalan haberleri yaymaya başladılar. Polis “aşağıya bak” demiş yalanı özellikle sosyal medyada çok eleştirildi ve paylaşıldı. Unuttukları bir gerçek vardı fakat görmezden geldiler. Polis “Aşağıdan toplu girmek yok ,aşağıdan” diyen video görüntülerini paylaşan Yol TV “editör hatası” olduğunu kamuoyuna açıklamak zorunda kaldı.

Konu geniş incelenmeye açık. Yarın da yazımı sürdüreceğim. Yalanlara ve doğrulara birlikte bakmayı sürdürelim.

servetsenyigit@gmail.com

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 06:58 tarihinde yazdırılmıştır.