Kesimoğlu, olayından ders çıkarılmalı

Yazar - Ertan Bayer

Kesimoğlu, olayından ders çıkarılmalı  

Bilindiği gibi Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP’li Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ın yerine Kırklareli Belediye Başkanı olarak atanmıştı. Hem de Milletvekili iken.

O zaman partiden istifa edenler oldu. Yapılan pazarlıkların ardından kimine atama sözü, kimine İl Genel Meclisi Başkanlığı verilince istifalar geri döndü.

Bu süreçte yeniden aday gösterilmeyen Belediye Başkanı Avukat Cavit Çağlayan, bağımsız belediye başkan Cavit Çağlayan adayı olmadı. İl Genel Meclisi Başkanlığı ile yetindi. Ya da bağımsız aday olmaya cesaret edemedi. Orasını bilemiyoruz.

2014 yılında Cavit Çağlayan’ın başına gelen, bu kez 2014 yılında O’nun yerine atanan Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun başına geldi.  CHP Kırklareli’nde Kesimoğlu’nu aday göstermeyip yerine Tuna Soykan’ı aday gösterdi.Mehmet Siyam Kesimoğlu da “Benim Kırklareli’nde yapacak işlerim var.  Ben Atatürkçü ve CHP’liyim. Ama partim beni aday göstermedi. Ben de bağımsız aday olurum” dedi. 

Aday oldu ve 2019 yerel seçimlerinde Kırklareli’nin Tek Bağımsız Belediye Başkanı olarak tarihe ismini yazdırdı. Kesimoğlu’nun aday olduğu süreçte kendisi hakkında denmeyen kötü söz bırakılmadı. O’na en fazla vuranlar ise Milletvekilliği yaptığı partinin yöneticileri oldu.

Aradan iki sene geçti, parti binasına alkışlarla girdi. Geçtiğimiz Cuma günü AKP, CHP ve İYİ Parti’yi ziyaret etti. CHP’de alkışlarla karşılandı. Kendisine “Yuvana geri dön” denildi. Kendisi de “İstiyorum” dedi. Yani şu an CHP’ye geçmesi an meselesi.

Şimdi Kesimoğlu’nun aday gösterilmeme sürecini tartışmak kimseye bir şey kazandırmaz. Ama o zamanlarda “Kesimoğlu ile kesinlikle kazanamayız” diyerek CHP Genel Merkezi’ne bilgi götürenlerin hesabını da CHP Genel Merkezi’nin sorması gerekir. Aksi halde CHP Kırklareli’nde yanlış bilgi ile yine kazanacak kişileri aday göstermez ve bu kez seçilenkişi CHP’ye geçmeyebilir. İşte o zaman CHP için çok büyük bir yenilgi olur.

Biz diyoruz ki CHP Genel Merkezi, aday belirlerken mutlaka üyelere sormalı. Yeni şehirli-köylü ayrımı yapmadan üye bazında önseçim yapmalı. Üyeler onlara gerçek bilgiyi verir. Atama ile Belediye Başkan adayı, Milletvekili adayı belirlemek CHP’ye kaybettirir.

CHP tüm Türkiye genelinde doğru adaylarla seçime girerse iktidar bile olur, ama yanlış adaylarla seçime girerse kalesi Trakya’da bile kaybeder.  Gördük ve beraberce yaşadık. Bizden söylemesi.

Kalın sağlıcakla…

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 14:31 tarihinde yazdırılmıştır.