ADALET VE DEMOKRASİ HAFTASI

Yazar - Servet Şenyiğit

ADALET VE DEMOKRASİ HAFTASI  

24 Ocak 1993 günü Cumhuriyet düşmanlarınca katledilen gazeteci yazar Uğur Mumcu ve 31 Ocak 1990  günü yine Cumhuriyet düşmanlarınca katledilen Prof. Dr. Muammer Aksoy’ un ölüm yıldönümlerini belirleyen 24 – 31 Ocak günleri arasındaki haftanın, “ADALET VE DEMOKRASİ HAFTASI” olmasına karar verilmiştir.  Kimler karar vermiştir? Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (UMAG) , demokratik kitle örgütleriyle birlikte karar vermişlerdir.

24 Ocak 1993 günü arabasına konulan bomba ile katledilen Uğur Mumcu ‘yu hepimiz biliyoruz. Kendini şöyle tanıtıyordu ; “Ben Atatürkçüyüm, Ben cumhuriyetçiyim, Ben laikim, Ben antiemperyalistim, Ben tam bağımsız Türkiye’den yanayım, Ben insan hakları savunucusuyum, Ben terörün karşısındayım, Ben, yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım. Dün sabaha değin, araştırarak yazdığım hiçbir konuyu yalanlayamadınız. Öyleyse vurun, parçalayın, her parçamdan benim gibiler beni aşacaklar doğacaktır.”

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) kurucu başkanı Prof. Dr. Muammer AKSOY’ da 31 Aralık 1990’ da katledilmişti. Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan beş polis memuruyla birlikte , yine bir 24 Ocak günü katledilmişti. Hem de Uğur Mumcu’yu anma toplantısına giderken.

Cumhuriyet şehitleri Kubilay’ın Menemen’de katledilmesiyle başlamamışmıydı?  Cuumhuriyeti korumak ve kollamak için görüşlerini yayan , mücadele eden ne şehitler verdi Atatürkçüler. Abdi İpekçi’den Prof.Dr. Bahriye Üçok’ a , Turan Dursun’dan , Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’ na,  Abdi İpekçi’ den Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’ya.

Peki, Atatürkçüleri, cumhuriyetçileri hedef alan bu katiller birileri tarafından korunup kullanılıyorlar mıydı? Katiller hala bulunamadığına göre kollanıyorlar. Öncelikle bu değerli yurtseverlerin katledilmeleri kimlerin işine yarıyordu ?  Türkiye’yi bölmeye ve yok etmeye çabalayanların işlerine yarıyordu. Uğur Mumcu gibi ABD’ nin terör örgütleriyle ilişkilerini kanıtlayan yazılar yazmak, Bahriye Üçok gibi dinci yobazların çanına ot tıkamak , Necip Hablemitoğlu gibi Alman vakıflarının nasıl Türkiye aleyhine çalıştıklarını belgelemek  , A. Gaffar Okan gibi Diyarbakır halkıyla bütünleşerek teröre geçit vermemek ,

Tümünün katillerini tanıyorum ben. Emperyalistlerin uşağı yerli işbirlikçileri olduğunu tüm yurtseverler gibi ben de biliyorum.

Bir de sahte , timsah gözyaşları dökenler var.  En başta Uğur Mumcu’ nun Atatürkçü ve antiemperyalist görüşlerini desteklemeyenler ve bugün iktidar olmak için emperyalist güçlerden medet umanlar akılları sıra halkı kandırarak oy avcılığı yapacaklarını sanıyorlar.

Onlara da yanıt olacak olan Uğur Mumcu’ nun sözüyle bitireyim yazımı ;

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunamaz.                                                                                                                                                                                                                          

servetsenyigit@gmail.com

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 00:02 tarihinde yazdırılmıştır.