SELDEN KÜTÜK KAPMAYA ÇALIŞANLAR

Yazar - Ertan Bayer

SELDEN KÜTÜK KAPMAYA ÇALIŞANLAR  

Dünyada bazı süreçler ve bazı zamanlar vardır. Bu zamanlara örnek en iyi söz “Sular çekilince karıncalar balıkları yer, sular yükselince balıklar karıncaları” yer sözüdür.

Bu süreçlerde tahammül ve anlayış rafa kalkar, linç kültürü ortaya çıkar. Bir tepkiden ve başka birinin hakkını savunmak amacıyla çıkan bu linç kültüründe zaman zaman diğer haklara da saygı duyulmaz.

Bu zamanlar tamamlandıktan sonra bu rüzgara kapılanlardan bazıları pişman olurken bazılarının ise yüzleri kızarmaz. İşte onlar  Selden kütük kapmaya çalışanlardır

O tehlikeli süreç içinde kişilere yapmadığı işler mal edilir, başkaları gaza getirilir. Bunların altında yatan sebepler ise o kişiden intikam alma hırsıdır. Bu kişiler intikam almak istediği kişiye karşı ya bir mahkeme kaybetmiştir. Ya da yarıştığı bir seçimde yenilmiştir. Toplum aradan süre geçince “SELDEN KÜTÜK KAPMAK İSTEYENLER” ile masumane bir şekilde eleştiri yapanları ayırır.

Yaşanan bu zamanlarda başkalarının dolduruşuna gelen insanlar da her zaman bürosuna gittiği yanından ayrılmadığı kişilere karşı kötü sözler söyler. İyi niyetliler özür diler diğerleri başka bir sel bekler.

Mesleğimiz gereği bunu çok yaşadık ve gördük. Bizim için önemli olan iyi niyetli kişilerin “SELDEN KÜTÜK KAPMAYA ÇALIŞANLAR”a izin vermemesidir.

Bugün tüm dünyanın yaşadığı Coronavirüs Kovit 19 belasının insanları eve kapatması ile bazı vatandaşların psikolojisinin olumsuz etkilediğini ve tahammülsüzleştiğini görüyoruz.

Bu sürecin sağlıklı bir şekilde atlatılması dileğiyle.

Kalın sağlıcakla diyoruz.

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 20:59 tarihinde yazdırılmıştır.