PARTİ ÜYELERİ KILIÇDAROĞLU’NU ÖRNEK ALMALI

Yazar - Ertan Bayer

 PARTİ ÜYELERİ  KILIÇDAROĞLU’NU ÖRNEK ALMALI  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2017 yılında düzenlediği Adalet Yürüyüşü ile gündemi belirlemeye başlamıştı. Bütçe görüşmelerinde yaptığı bir saatlik konuşma ile de yeniden gündemi belirleyen isim oldu.  Daha önce CHP Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nden sonra CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Yani LİDER oldu. Yani Türkiye’yi yönetmeye aday olduğunu gösterdi.

Biz zaten gündemi belirleyenin iktidar olacağını biliyoruz.  Bu da CHP’nin iktidara yürüyüş göstergesidir. Ancak CHP iktidara geldiği zaman yerel yöneticileri, il başkanları, ilçe başkanları, il genel meclis üyeleri, belediye meclisi üyeleri, kadın kolları başkanları, gençlik kolları başkanları, parti delegeleri ve üyeleri de en az CHP Lideri Kemal Kılıçdaoğlu kadar iktidara hazır olmalı.

İktidara gelmek için de önce parti içinde ki savaşı bırakmalı. Birbirinden kama çıkarmayı unutmalı. Tahammülsüz olmamalı, tahammülsüzlere yetki verilmemeli. Belediye Başkanları, İl Başkanları ve İlçe Başkanları,  İl Genel Meclis Üyeleri,  Belediye Meclis Üyeleri ve parti üyelerinin  konuşmasından kendi fikirlerini beyan etmesinden korkmamalı, onları disipline vermekle tehdit etmemeli.

Yine bu üçlüler parti üyelerinin kendilerine yaptıkları eleştirileri saygı ile karşılamalı bundan kendilerine ders çıkartmalı, partili olmayan birini eleştirdi diye parti üyelerini disipline vermemeli. Yani Partimiz demokrasiyi önce kendi içinde uygulamalı bu demokrasi tüm Türkiye’ye örnek olmalı.

CHP’nin Belediye Başkanları, İl Başkanları ve İlçe Başkanları üye kaybetmek yerine üye kazanmayı hedeflemeli, basına karşı FETÖ’cüler gibi hoşgörüsüz değil, BÜYÜK ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK gibi hoşgörülü olmalı.  Makamlarını kullanarak kendi çıkarları için, işçileri ve kendi personelini asla tehdit etmemeli. 

İşte bunlar yapıldıktan sonra partimiz iktidara gelir. Partimizin içindeki demokrasi tüm Türkiye’yi kucaklar.  Aksi halde, iktidar partisi Türkiye’yi ne kadar kötü yönetirse yönetsin bizim iktidara gelmemiz mümkün olmaz.

Hoş görünün ve Demokrasi’nin hakim olduğu sağlıklı günler dileğiyle kalın sağlıcakla…

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 05:21 tarihinde yazdırılmıştır.