HAYATLA VE KENDİMİZLE MİZAH

Yazar - Burcu Çalışkan

HAYATLA VE KENDİMİZLE MİZAH  

Herkesin bu hayatı yaşamak için tek bir fırsatı oluğu konusunda hemfikirizdir. Buna rağmen herkes bu hayatı kendi doğruları ve tecrübeleri üzerinden yaşar.

Uğruna didindiğimiz, çalıştığımız şeylere ulaşma temposunda bazen hayata dair neşemizi kaybedebiliriz. Oysa hayatın neşesi tam olarak kendi başımıza gelen aksiliklerle, negatifliklerle dalga geçebilmekte… Hayatın getirdiklerini kabul etmemek, anlık ve boşa bir reddediştir aslında. Eninde sonunda hepimiz, başımıza gelenlerle yüzleşip o durumların yarattığı negatif sonuçları deneyimlemek durumunda kalırız. Bu sebeple o kusurlarımızı, yaralarımızı önce biz kabul edersek, hatta onları mizahi bir biçimde benimseyip kendimizle dalga geçebilirsek, çevremizin ya da koşulların, bizi bu tecrübeler üzerinden etkilemesine ya da üzmesine izin vermemiş oluruz.

Kendinizi olduğunuz halinizle sevin. Görüntünüzle, durumunuzla sizi rahatsız eden ne varsa rahatsızlık duymamaya çalışın. Fazla kilolarınızdan şikâyetçi olmanız, onlarla dalga geçmenize engel değil. Siz kendinizle dalga geçmeyi başardığınız an, kimse sizi zayıf karnınızdan vuramayacaktır. Tabii ölçüsü ve dozu da önemli… 

Kendinle dalga geçebiliyorsan, yaşadıklarını ve sahip olduklarını hazmeden olgun bir karaktere sahipsin demektir. Bu da seni yaşadığın veya sahip olduğun negatifliklere rağmen olumlu ve mutlu kılar. Olumlu ve mutlu insanlar, çevrelerini de pozitif etkiler. Yaydığınız pozitif enerji sayesinde insanların sizi yaşadıklarınız üzerinden yargılaması yerine, destek olma isteğinde olduklarını görürsün. Bu sebeple kendinle dalga geçebilmek birçok kapıyı açtığı gibi etrafa pozitif enerji yaymanıza da sebep olur.

Çevreniz alaycı havanızın altında yatan zekâyı fark etmese de diğer insanlardan aslında daha zekisinizdir. Kendinize dair yaptığınız durum tespiti ve gözlemi, içselleştirmeden mizahla birleştirebilmeniz sizi diğerlerinden daha zeki ve daha farklı kılacaktır. Siz eğlenmeye önce kendinizden başlamışsınızdır. Bu da hayatta tek başınıza kalsanız da, hayatta sıkılmayacağınızın garantisini size verir.

Bu açıdan bakarsanız kendinizle dalga geçebildiğiniz kadar özgürleşmiş oluyorsunuz başkalarının düşüncesinden… Gönlümüzün hayatımıza dair kabulü de tam bu noktada başlar… Var olmanın dayanılmaz hafifliğinde…

Sevgiyle kalın…

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 07:39 tarihinde yazdırılmıştır.