İşten çıkartılanlar ne olacak?

Yazar - Ertan Bayer

İşten çıkartılanlar ne olacak?  

Dünya genelinde 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren etkisi gösteren Coronavirüs Covit -19 ülkemizde ilk kez 11 Mart 2020 tarihinde görülmüş, ilk ölüm vakamız 17 Mart 2020 tarihinde gerçekleşmişti. Bu tarihten sonra dünyada ve ülkemizde birçok önlemler alınarak Coronavirüs ile mücadele gerçekleştirilmişti.

 İlçemiz Lüleburgaz’ın bağlı olduğu Kırklareli, Covit -19’un en sert olduğu ay olan Nisan ayında Türkiye’nin en vaka ve ölüm olan vilayeti idi. Kırklareli’nde 14 Mayıs 2020 tarihinden itibaren uygulanan topluma açık alanlarda maske takma zorunluluğunu daha sonra Türkiye’de ki diğer iller de örnek almıştı.

 Bu mücadelemizdeki başarımız 1 Ekim’e kadar böyle devam etti. Ancak Kurban Bayram’ın ardından rahat oluşumuz özellikle İstanbul ile bağlantımızı arttırmamız nedeniyle Lüleburgaz, Kırklareli ve Trakya’da Covit 19 vakaları sıçrama yaptı.

20 Kasım 2020 Cuma gününden itibaren ülke genelinde uygulanan önlemler nedeniyle ilçemizde de birçok lokanta, kahvehane ve benzeri işyerleri kapılarına kilit vurmak zorunda kaldı. Bu işyerlerinin patronları zor durumda kaldı ama en fazla zorlananlar ve zorlanacaklar ise bu işyerinin kapanmasından dolayı işten atılan vatandaşlarımız oldu.

Devlet;  Mart ve Nisan aylarında işyeri sahiplerine kredi ve benzeri destekler vermişti. Ancak işten atılanlar için kısmı olarak kişi başı 1 000 (Bin) TL verilmişti. İşten atılan birçok vatandaş ya kısa çalışma ödeneğine mecbur kaldı, ya da tamamen işsiz kaldı.

Bu nedenle genel ve yerel yöneticilerimiz, işyeri kapatılan işyeri sahipleri ile birlikte kapanan bu işyerlerinden dolayı mağdur olan vatandaşlarımızda gıda, temizlik ve nakdi yardım yapmalıdır. Aksi halde bu kış vatandaşlarımız perişan olur.

Bir ülkenin zengin olduğu, yöneticilerinin değil halının zengin olması ile belli olur.

Bu düşünlerle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e “BAŞÖĞRETMEN” ünvanı verilmesinin 92. Yıl dönümü kutlar, sağlıklı günler dilerim.

Kalın sağlıcakla…

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 11:28 tarihinde yazdırılmıştır.