18 AYLIK BELEDİYE.

Yazar - HAYRİ AKPINAR

18 AYLIK BELEDİYE.  

          Göreve başladığından bu yana belki tek ve en çok eleştiren ben olmuşumdur Sayın başkan Murat Gerenli’yi. Hatta bazı Belediye meclis ve parti üyeleri basın mensuplarına “ne güzel oturduğunuz yerden sallamak” tarzında sitemleri oldu. Ancak şunu iyi Bilmeliler ki; Basının bu eleştirilerde tek amacı eksiği belirtip iyi işler yapılmasına vesile olmaktır. Bir gün size de bu eleştiri ve uyarılar lazım olacaktır.

         Başkanın karakteri ve mesleğindeki başarısının saygınlığı onu partisinin tercih etme sebebi yapmıştı ve İlk zamanlarda Naif bir başkan olacağını biliyorduk elbette. Partinin Lüleburgaz oyun kurucuları için söz dinletilebileceği, isteklerinin red edilmeyeceği kişi olarak görmeleri de bundandır.

         İlk bir yıl bocalama ile geçen, sorun tespiti, Planlama, karar alma ve işe koyulma olarak özetlesek de, hem belediye yönetimi hem de başkan açısından zor bir yıl oldu. Bunun yanında, öncelikli iş yaptırma ve belediyeden nemalanmak isteyenlere direnmek ve kendini kabul ettirmek elbette kolay atlatılacak süreç değildi. Zaten Gidenin taraftarı, gelenin hayranı, Partinin tabanı ve muhalefet çekişmeleri yeterince yıprattı. Tabii Sayın başkanın halk ile diyaloğu ve Halkla ilişkiler birimi hala yeterli seviyede olmadığı bir gerçek. Umuyorum bu da zamanla halledilecektir.

         Her ne kadar Sayın Erol Özgür’ün vefatı kadronun dengesinin bozulmasına sebep olduysa da Umuyoruz yerine seçilecek Başkan yardımcısı konusunda isabetli karar verileceği. Çünkü yanlış bir tercih Önce bu şehre sonra sizlerin siyasi geleceğinize ve en son Partinizi olumsuz etkileyecektir.

         Çalışmalarınızı titizlik ile takip ettik eksiklerinizi gördüğümüz yerde eleştirdik, Bazen hak verdiniz bazen de bizlere kırılmış olabilirsiniz. Bizde sizin gibi görevimizi yaptık saygı ve hoşgörü çerçevesinde.

         18 aylık çalışmalarınızda yaptığınız,

         *Su baskınlarına sebep olan yol ve güzergah çalışmalarınız,

         *Trafik akışı ana hat yollarındaki asfaltlama ve düzenleme çalışmalarınız,

(Fatih caddesi ve Büyük Pazar yeri caddesi umarım planlarınızda vardır.)

         *Durak mahallesi kanalizasyon ve Asfaltlama çalışması,

         *LYSA çalışmalarının başlaması ve diğer yarım kalan projelere ilginiz.

         *Covid-19 salgını çerçevesinde her ne kadar maddi bir işleviniz olmasa da duyarlılığınız ve denetimler ile salgına dikkat çekilmesi.

         *Kent ormanı arazisinin kiralanıp Lüleburgaz’a kazandırılması. (Her ne kadar itimatımızı kazanmış olsanız da proje işlemleri ve uygulamada takipçiniz olmaya devam edeceğiz.)

         *Daha bir çok rutin Belediye çalışmaları faaliyetlerinizi bir araya getirdiğimizde bu 18 ayın Şahsınız ve Belediye çalışan ve emekçileri adına başarılı geçtiğini göz ardı edemeyiz. Teşekkür etmek boynumuzun borcu.

         Lüleburgaz’ın bir başka kurumu olan Kent konseyi ile ne sorun vardır tam bilmiyorum ama bu sorunun muhakkak halledilmesi gerektiğini düşünüyorum. Unutmamak gerekir Kurumlarda kişinin değil, Kuralların ve sistemin işlemesi gerektiği. Bu şehrin başkanı olarak bu diyaloğu en kısa sürede kuracağınız ve uzlaşmayı sağlayacağınıza inanmaktayım.

         Partinizin siyasi arenasında dışarıda bırakılmak, Çeşitli siyasi argemonların bir parçası yapılmak istenebilirisiniz. Esas olanın Halk, oy ve sandık olduğu gerçeğini ve Siyasetin Emek istediğini ve siyasette Emeğin karşılığının muhakkak alındığını Lütfen unutmayınız. İştir aynası kişinin Lafa Bakılmaz.

 

                                                              

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 20:23 tarihinde yazdırılmıştır.