BİR MİLLET ÜÇ DEVLET

Yazar - Servet Şenyiğit

BİR MİLLET ÜÇ DEVLET  

Türkiye 2014 yılında Silivri duvarlarının yıkılmasıyla tarihsel döneme girmiştir ve bu sayede 24 Temmuz 2015 ‘te başlayan askeri herekatla PKK’yı hendeklere gömmüştür. Ardından 15 Temmuz 2016 ABD-FETÖ Darbesi bastırıldı. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı hareketleriyle ABD ve İsrail’in “Kürt Koridoru” hayalini yıktı. Bugün de Doğu Akdeniz’de, Ege’de Mavi Vatanımızı namlu göstererek savunuyoruz.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) seçimlerinde Ersin Tatar “İki ayrı devlet” fikrini savunuyordu ve seçimi kazandı. Federasyonu savunan bu uğurda Rumlara toprak vaadinde bulunarak haritasını bile çizen Mustafa Akıncı da kaybetti. RTE Hükümeti Türkiye’nin çıkarları doğrultusunda Ersin Tatar’ı destekledi.

KKTC seçimleri Doğu Akdeniz’deki  ABD, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY)  ittifakının Türkiye’yi Ege’den ve Akdeniz’den silerek Antalya körfezine hapsetme planlarına karşı kazanılmış bir başarıdır.

Amerikancı ve teslimiyetçi anlayışa karşı Türkiye’nin yanında bağımsızlıkçı anlayışın kazanılmasıdır. KKTC ve Türkiye’nin Ekonomik Münhasır Bölge çıkarlarını koruyan, Mavi Vatanı savunan anlayışın KKTC yönetime gelmesidir.

Batı Asya’dan ve Doğu Akdeniz’den kovulan ABD’nin amacı neydi ? Mavi Vatan Türkiye’yi arkadan sıkıştırmak, Kafkasya’da da cephe açarak iki cephede de Türkiye’yi tehdit etmek. Bu nedenle Ermenistan’ı Azerbaycan üzerine saldırttı. Soros’un iktidara getirdiği Ermenistan Devlet Başkanı Paşinyan,  Azerbaycan’a karşı Karabağ’da  savaşı başlattı ve sonuçta Ermenistan’ın hezimetiyle perişan oldular. Yenildiklerini ve bu anlaşmayı imzalamak zorunda kaldıklarını itiraf eden Paşinyan’ın iktidarda kalması olanaksız hale geldi.

Böylece, ABD’nin bölgede ayağını basacak yer kalmadı.

 Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev başta olmak üzere Azerbaycan Ordusunu ve Azerbaycan halkını verdikleri mücadele nedeniyle kutluyorum. Barış sürecini de Rusya ve Türkiye birlikte yürütecekler.

Türkiye, KKTC ve Azerbaycan ayni millettir ve üç ayrı devlet konumundadırlar. Her üç devlet de ABD emperyalizmine karşı zafer kazanmışlardır. İçimizdeki Amerikan lobisi Azerbaycan’ın Vatan Savaşı başlar başlamaz yaygara koparmaya başladığını unutmayalım. Rusya’nın Ermenistan’ı desteklediğini,  Moskova’nın Erivan’a savaş uçakları gönderdiğini ve Azerbaycan’ı durduracağının propagandası yapılıyordu. Sonuçta Türkiye ve Rusya’nın istediği oldu ve Azerbaycan topraklarını geri aldı. Türkiye’de ki Rusya karşıtı Amerikan lobisi de hayal kırıklığına uğradı.

Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün “Yurtta Barış Dünyada Barış” sözü ve bu amaçla Balkan Patkı ile Sadabat Patkı’nı emperyalist güçlere karşı kurulmasına öncülük ettiği unutulmamalıdır.

servetsenyigit@gmail.com

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 10:14 tarihinde yazdırılmıştır.