BİR ÇİFT MAVİ GÖZ IŞIĞINDA İLELEBET

Yazar - Burcu Çalışkan

BİR ÇİFT MAVİ GÖZ IŞIĞINDA İLELEBET  

“Cumhuriyet; düşüncede, bilgide, sağlıkta güçlü ve karakterli koruyucular ister.” Mustafa Kemal Atatürk


“Cumhuriyet”…

Bir kelimeden daha fazlası…

Nasıl da her hecesinden özgürlük akıyor.

Cumhuriyet özgürlük vaat ediyor. Cumhuriyet hepimize sorumluluk yüklüyor. Başta onu anlama sorumluluğunu.  Cumhuriyetin değerini bilip, Cumhuriyet’e sahip çıkan, Atasına minnettar Cumhuriyet kadını ve yeni neslin en büyük mimarı Başöğretmen Atatürk’ün öğretmeni olarak tarihe not düşmekten gururluyum.

Bugün özgürce yazabilen, düşüncelerimi özgürce söyleyebilen bir Cumhuriyet kadınıysam, cumhuriyetle büyümüş, Atatürk’ün verdiği haklarla eğitilmiş olduğum içindir. Bu yüzden fikri hür, vicdanı hür neslin temsilcisi cumhuriyet kadınıyım.

Çalışkan, başarıyla sorumluluklarının üstesinden gelen, şartlar ne olursa olsun, inandıklarının doğrultusunda gitmekten vazgeçmeyen, yenilikçi, zamanın ötesinde yaşamasını bilen, değişime ve gelişime açık, "Yaşamak demek, faaliyet demektir." sözüne tüm anaçlığıyla katılan Cumhuriyet kadınıyım ben.

Bugün toplumda erkeklerle eşit haklara sahip olmamızı, istediğimiz işte çalışabilmemizi, istediğimiz eğitimi alabilmemizi kısacası özgürlüğümüzü Atatürk’e, onun yeniliklerine, ileri görüşlülüğüne, bu yolda Milli Mücadeleye destek veren tüm kadın ve erkeklere ve Cumhuriyet’e borçluyuz.

Atatürk’ün gerçekleştirdiği devrimler ve ilkeleri ışığımız olmaya ve yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Atatürk’ün bizlere emanet ettiği bu değerleri gelecek kuşaklara aktarmanın hepimizin kutsal görevi olduğunun bilincindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran duyguları ve rahmetle anıyorum.

Bir çift mavi göz ışığında ilelebet cumhuriyet ateşinin hiç sönmemesi dileğiyle….

Sevgiyle kalın.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 08:15 tarihinde yazdırılmıştır.