KENTİMİN ORMANI.

Yazar - HAYRİ AKPINAR

KENTİMİN ORMANI.  

         Belediyemiz Askeri radar olarak bildiğimiz 97 hektarlık alanı 20 yıl süre ile Orman işletme müdürlüğünden kiraladı. Buraya kadar her şey çok güzel ve başarılı bir iş ve tebrik ediyoruz. Ancak çok ilginçtir alal acele hemen Kent ormanı yapılacağı ve  bunun ile ilgili protokol yapıldığı açıklandı, 3 gün sonrada proje tanıtımı sunuldu. Belli ki her şey çok önceden planlanmış. Belli ki birilerinin hayalinde bir kent ormanı yapmak varmış. Bu proje neden acaba halkın tartışmasına hiç açılmadı, Kent Konseyi ve STK’ların fikri neden alınmadı ve en önemlisi Bu kentin tek eksiği Kent ormanımıdır? Madem karar verdiniz Keşke en azından bir bölümü herhangi bir özel Üniversiteye verilebilseydi. Şehrin ekonomisine ve kültürüne çok şey katardı.

         Orman dendiğinde birden duygusallaşıyoruz sanıyoruz ki o proje ile şehir birden  Kültür kenti (!) yanında orman kenti olacak. Kazın ayağının hiçte öyle olmadığını proje bittiğinde göreceğiz tabi kurdelesini kesmek kime nasip olur bilinmez. Ülkemizde örnekleri çok bu projelerin ve hepside halkın cebinden 3-5 kuruş fazla nasıl alırız diye oluşan rant ormanlarına dönüşmüş durumda. Gidiş-geliş ücretli, Giriş ücretli ve içeride hangi tesis yapılacaksa bir işletmeciye verilecek nefes alsak ücretini ödeyeceğiz. Merak ediyorum Allah aşkına belediyeden ücret ödemeden aldığımız bir hizmet var mı ki? Çöp toplanıyor parasını biz ödüyoruz, Su saatini okuyanın parasını biz ödüyoruz. Parka gidiyoruz sırf belediye kira alıyor diye bir çaya 3 lira ödüyoruz ve daha nicesi. Belediyeler taşeronlara çalışan şirketlere dönüşmüş durumda. Daha yeni 2 su kuyusu açacağız bahanesi ile suya zam yapmak derdindesiniz. Ücretsiz hizmetinizi ben düşündüm bulamadım. Kent ormanı da öyle olacak.

         Belediye Kent ormanı projesini kendi kaynakları ile yapılacağı söyleniyor. Merak ediyorum bütçe ne kadar ve buraya ayrılacak kaynak nereden temin edilecek? Emin olun bir şekilde bizden çıkacak ve hatta 20 yıl boyunca çıkacak.

         Sahi Sakızköy korusu bizim belediyenin değimli? Ne durumda hiç gördünüz mü? Terk edilmiş bir meraya dönüşmüş durumda. Masalar kırılmış, yıkılmış, güya tuvalet var suyu yok. Kule yapıldı o zamanın başkanı hangi akılla yaptıysa oda kırık dökük. Ne gelen var ne giden.

         LYSA’ni (sanat akademisi) neden bir tek çivi bile çakmadınız da kendi haline bıraktınız. Yazık değil mi? Madem yapmayacaksınız birilerine verinde bitirsin halkın kullanımına kazandırılsın. Oralara harcanan paralar bu halkın parası. Siz elinizdeki tesisi birilerine kızgınsınız ve küssünüz diye kendi haline bırakamazsınız. Bu kent her yönetime gelenin hayallerini ve  heveslerini karşılamak zorunda değil. Kamu kurumlarında DEVAMLILIK esastır, devir aldığınız tesisleri ve projeleri yapmak, onarmak ve tamamlamak için oradasınız.

         Yaz boyunca çalıştınız asfaltlama, yol tamiri, su borusu değiştirme v.b, boy boy sosyal medyada görsel paylaştınız her fotoğrafın bir kenarında yada merkezinde Başkanımız vardı. Keşke sosyal medyaya verdiğiniz önem kadar yerel basının karşısına çıkıp bunları anlatsaydınız. Bizimde soracaklarımız vardı tabii. Hatırlatmak isterim halkın paraları ile göreviniz olan yaptığınız işler Lütuf diye sunulamaz.

         Bu şehre bir şeyler katma isteğinizi, Gösterdiğiniz gayreti ve emeğinizi görmemezlikten gelmiyoruz, yer yer takdirde ediyoruz. Ancak Birileri ile yarışma ve birilerini unutturma Telaşınızı anlamak mümkün değil. Halkın sesine kulak verin, Dinleyin. Emin olun siz hata yaptıkça birileri tef çalıp oynayacak.

         Sayın Başkan bu halka ve Partinize zarar vermek istemiyorsanız Yönetici değil Lider olun. Çünkü Yöneticiler işleri doğru yaparlar, Liderler ise Doğru işler yapar.

 

                                                                                  

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 01:00 tarihinde yazdırılmıştır.