YENİ ANAYASA ŞARTTIR!

Yazar - Doğukan Önal

YENİ ANAYASA ŞARTTIR!  

Değerli okurlarım,

Bugün ülkemizin uğraşmak zorunda olduğu birçok problemin kaynağı 1982 anayasasıdır. Anayasası olan bir ülke olmak demokratikleşmeyi çağrıştırmayacağı gibi tek başına bir anayasada uygulandığı ülkeye ‘’burası özgürlükler ile dolu bir ülke’’ imajını vermez. Kanunlar ne kadar sert olursa bu kanunların muhattabı olan zümreler ve esas gaye ve unsur olan millet o denli kötü şartlar altında yaşam sürer ve bunun neticesi iç karışıklık olur.

2020 Türkiye’sinde Eskimoların dahi kabul edemeyeceği surette bir anayasa ile yaşamak sorarım sizlere bu millette ve bu devlete yakışacak bir durum mudur?

Katı bir anayasa uygulanan ülkede fikir özgürlüklerini savunmak, tabuları yıkmak zor olduğu gibi bu anayasa sadece ve sadece dünya sahnesinde geri kalmanızı, her daim ileride olanların arkasından gitmenizi sağlar. 1982 Anayasası geleneğimizden uzaktır, bu anayasaya onaylandığı tarih itibari ile  halk nezdinde şaibelidir ve adeta bu millete dar bir gömleği giydirmek ve vesayeti bu millet ve meşru hükümetler üzerinde hakim kılmak için cuntacıların silahları gölgesinde hazırlanmıştır.

Bugün yazılı anayasaya sahip olan ülkelerde en katı anayasalardan birine sahibiz. Ama dönem değişiyor, insanlar değişiyor, anlayışlar, nesiller değişiyor. Bu değişimler gerçekleştikçe bizde hala IŞIK yakarak vesayet mesajları veriliyor, meşru sisteme ültimatom veriliyor. Bu gömlek bize dar geliyor. Bu gün Türkiye’nin en büyük ihtiyacı ortak teşekkülden meydana gelecek olan sivil bir anayasa gerekliliğidir.

Toplumun her merkezini, her bileşenini, din, dil, ırk ayrımı yapmadan tarihimize uygun, geleneklerimiz ile iç içe geçmiş toplumsal adaleti sağlayacak bir anayasa; Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında en büyük etken ve itici güç olacaktır.

Yargı’nın belli noktalarında yuvalanmış ideolojik saplantılı jakobenlerin, belli meslek odalarında çeşmenin başına ağzını dayamış terörist kırması sözde aydınların, bu millete ve devlete baş kaldıran anarşistlerin, şerefli dinimizi kullanarak en şerefsizce olaylara imza atan şarlatanların, taciz, tecavüz gibi zülumlerin yuvalanmaması ve artık bunların bu ülkeye bedel ödetmemesi için yeni anayasaya şarttır!

 Bu yeni anayasaya; fikirde özgürlük, derin tefekkür ve araştırmanın mahsulü, Türk İslam tarihine uygun, ve Türkiye’nin genç nüfusunun ülke meselelerine  katılımına uygun, tekelcilikten uzak, devletin manevi bilincini sağlama almış, halkın özgürlük ve güvenliğini esasa almış yenilikçi bir anayasa olmalıdır ve Türkiye’nin lider ülke olma vizyonuna ön ayak olmalıdır.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 23:01 tarihinde yazdırılmıştır.