DOĞRU BİLGİ BİLİM KURULUNDA FİTNE KURULUNDA DEĞİL

Yazar - Doğukan Önal

DOĞRU BİLGİ BİLİM KURULUNDA  FİTNE KURULUNDA DEĞİL  

Değerli okurlarım,

Bildiğiniz üzere koronavirüs süreci tüm dünyayı etkisine aldı. Hem ekonomik olarak hem de manevi olarak oldukça aleyhte etkilendiğimiz bu süreç insanlığın bir kaos ve kargaşa ortamına sürüklenmesine de sebep oldu biraz. Bu psikolojik bunalım sürecinde zarar gören insanlar TV haberlerini ne zaman açsa felaket tellallarının umutlarını paramparça edişini seyrediyor.

Türkiye olarak en büyük sıkıntımızı ne yazık ki bilim adamlarımızın birbirinden farklı açıklamaları sayesinde yaşıyoruz. Bilim kurulu ve Sağlık bakanlığı doğru uyarı ve bilgilendirmeleri yaparken bunun dışında ki doktorlar tabiri caizse televizyon kanallarında bir buhran havasının temelini atıyorlar. Bu durumda öğrencisinden tutun, işçisine kadar tüm halkımızı kötü manada etkiliyor.

Bu durumda da insanın aklına tek bir soru geliyor. Gün aşırı korku pompalamak kimin işine yarıyor? İnsanlık hali olur ya.. Allah korusun hepimiz bu hastalığın pençesine düşebiliriz. Ama unutulmamalı ki bu hastalığı yenmek için önce moral ve motivasyon lazım. Korku dolu bir ruh halinin bağışıklık sisteminde bırakacağı etkiyi en az benim kadar iyi biliyorsunuz.

Evet çok zor bir hastalık. Henüz tedavisi de mümkün değil. Tek çare maske, mesafe ve temizlik. Evet bu hastalık hala yayılma eğiliminde. Ama bu hastalığın pençesinde tedavinin imkansız olduğunu pompalamak Türkiyenin bu süreçteki başarısına hançer değil midir? 300.000’ne yakın iyileşenin mevcut olduğu bir durumda inanıyorum ki hastalıktan korunma gereksinimlerini daha pozitif bir ortamda sağlamak ve anlatmak gerek.

Bir gün bu hastalık biter. Salgın biter. Ama bıraktığı psikolojik etkiyi tedavi etmek uzun yıllarımızı alabilir. Zihinsel kargaşanın yol açtığı tahammülsüzlük, kaybolan huzur, korku ve stres ile zayıflayan bağışıklık sisteminin uzun vadede yol açacağı problemler daha da zor olabilir.

Bu sebepten ötürü tavsiyem Fahrettin Koca bey ve Bilim kurulunun esas alınması. Yani doğru bilgilerin kaynağı bilim kuruludur. Fitne kurulu değil.

Kalın sağlıcak ile…

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 01:39 tarihinde yazdırılmıştır.