6-8 EKİM 2014 OLAYLARI

Yazar - Servet Şenyiğit

6-8 EKİM 2014 OLAYLARI  

4 Ekim 2014 tarihinde PYD ’nin o zamanki lideri Salih Müslim Ankara’ya gelmiş ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmüştü. HDP ’nin ‘sırtımızı dayadık’ dediği, ABD’ nin ‘kara gücüm’ dediği PYD’ den söz ediyorum. Salih Müslim ne istemişti Türkiye Cumhuriyet Başbakanından? YPG/PYD kontrolündeki bölgelerden Kobani’ye askeri malzeme ve militan geçişinin Türkiye üzerinden sağlanmasını istemişti. Ahmet Davutoğlu nasıl anlatmıştı görüşmeyi? “Türkiye, Kobani, Haseki ve buradaki Kürt unsurlarının da destekçisi olur, en azından onlarla bir problem yaşanmaz. Yani senkronize bir şekilde çözüm süreci ile Suriye’ deki Kürtler arasında irtibat kurduk.”

Öncesine baktığımızda da ABD piyonlarının çağrılarını görüyoruz. Bebek katili Öcalan 22 Eylül 2014’ te “Halkımızın topyekün  bu yüksek yoğunlukta  savaşa karşı direnişe geçmeye çağırıyorum.” diyor. Cemil Bayık , Murat Karayılan ve Hülya Oran gibi PKK yöneticileri halkı sokağa çıkmaya çağırıyorlardı. Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ ın eş başkanlığındaki HDP Merkez Karar Yürütme Kurulu ;” Kobani’ye ambargo tutumunu protesto etmek üzere halklarımızı sokağa çıkmaya ve sokağa çıkmış olanlara destek vermeye çağırıyoruz”  açıklamasını yapıyorlardı.

Sonuç çok acı oldu. 35 il ve 96 ilçede yaşanan olaylar sonucu , 37 vatandaş PKK/KCK/PYD/YPG’li teröristlece katledildi , 326’sı kolluk görevlisi, 435’i sivil olmak üzere 761 vatandaş yaralandı , 197 okul yakıldı , 269  kamu binası tahrip edildi , 1731 ev ve işyeri yağmalanıp yakıldı yıkıldı , 729’u sivil , 501’i kamuya ait toplam 1230 araç kullanılamaz hale getirildi. Atatürk heykelleri ve büstleri yakıldı ve tahrip edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yukarıda anlattıklarım  kapsamında yedi ilde 82 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarttı. HDP’illerin ve PKK dağ kadrosunun da aralarında bulunması HDP = PKK olduğunu kanıtlamaktadır ve olaylar HDP’ nin kapatılmasına doğru yönlenmektedir.

Yıllardan beri HDP’ yi PKK’ dan ayrı göstermeye çabalayan Amerikancı zihniyet hemen yaygara koparmaya başladı. Altı sene geçmiş şimdimi akıllarına geldi diyorlar. Akıllarınca zaman aşımına sığınacaklar. Aslında  cahilliklerini itiraf ediyorlar. Bu tür olaylarda zaman aşımı sekil yıldır. 15 Temmuz ABD-FETÖ darbe girişimini de görmezden geliyorlar. 15 Temmuz öncesi Emniyetteki ve yargıdaki FETÖ  yapılanması nedeniyle olayların ve olanların nasıl kapatıldıklarını bilmezden geliyorlar.

HDP kapatılmalıdır. HDP kapatıldığında zaten can çekişen PKK biter, Kandil beyaz bayrak çekmek zorunda kalır ve çekecektir.

servetsenyigit@gmail.com

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 00:44 tarihinde yazdırılmıştır.