Karantinadan neden kaçıyorlar?

Yazar - Ertan Bayer

Karantinadan neden kaçıyorlar?  

Coronavirüs- Covit 19 ülkemizde Nisan ayından daha da fazla duruma geldi. Bunun en önemli nedenlerinden biri de karantinada olması gereken kişilerin karantinadan kaçması.

Peki bu insanlar neden kaçıyor? Bu insanların yüzde 75’i bir işte çalışmak için kaçıyor. Çünkü vatandaş çalışırken bile karnını zor doyuruyor. Eve karantinaya kapandığında ise belki de evine ekmek alamıyor.

Ülkeyi yönetenler sürekli “Dünyanın en güçlü ülkesiyiz. Dünya lideriyiz” diyor. Almanya’nın bizi kıskandığını söylüyor. Almanya’nın para birimi Euro, Türkiye’nin para birimi TL.  Almanya 100 Euro ile 900 TL alıyor. Oysa biz güçlü olsaydık, 100 TL ile 900 Euro almamız gerekiyordu. Tıpkı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk zamanında denk gelen 1929 yılında 1 TL’nin 100 Dolar ettiği gibi.

Gelelim bizi kıskanan Almanya’nın yaptığı diğer işlere. Almanya’nın da arasında bulunduğu Avrupa ülkeleri vatandaşlarını Mart ve Nisan ayında 1 aylığına karantinaya soktu. Onların tüm faturalarını, borçlarını ödedi. “Dükkan kirasını, ev kirasını düşünme. Ne yiyip ne içeceğim  diye düşünme ben bunları karşılayacağım. Üzerine de ne olur ne olmaz diye kişi başına 1000 (bin)’er Euro vereceğim” dedi ve verdi. Geçim sorunu olmayan AB vatandaşları da çalışmak için karantinadan kaçmadı. Bundan dolayı da bu ülkelerde Coronavirüs vakaları azaldı.

Oysa bazı kişilerin ısrarla büyük ülke dediği ülkemizi çok iyi yönettiklerini söyleyen yöneticilerimizin de bizleri Mart ve Nisan ayında 1 aylığına karantina için eve kapatması lazımdı. Tüm faturalarımızı ve  borçlarımızı ödemesi gerekiyordu. Bizlere “Dükkan kirasını, ev kirasını düşünme. Ne yiyip ne içeceğim diye düşünme ben bunları karşılayacağım. Üzerine de ne olur ne olmaz diye kişi başına 1000 (bin)’er TL vereceğim” demesi gerekiyordu.

Ancak 1000 (bin)’er TL’lerin sadece bir partiye kayıtlı olanlara verildiği iddia edildi. Vatandaş perişan oldu. Vatandaşlar kredi borçlarını ödeyemeyince bu krizi bankalar da fırsata çevirdi.  Vatandaşlara bir kez daha faiz yerleştirdi.  Ülkemizin insanı perişan oldu.

O nedenle bu hastalığı yenmek istiyorsan eve kapattığın kişiye bakacaksın arkadaş. Yoksa bu kişi para kazanmak için evden kaçmak zorunda. Bizden söylemesi.

Sağlıklı günler dileğiyle kalın sağlıcakla… 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 18 Nisan 2024, 06:33 tarihinde yazdırılmıştır.