KURUCUSUNA ATATÜRK DİYEMEYEN İL BAŞKANI

Yazar - Servet Şenyiğit

KURUCUSUNA ATATÜRK DİYEMEYEN İL BAŞKANI  

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK derki ;”Benim iki büyük eserim var, biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir.” 

CHP İstanbul  İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Taksim Toplantılarında yaptığı 1.5 saatlik konuşmada üç kez Gazi Mustafa Kemal ismini kullanınca, CHP eski milletvekili ve TBMM E. Başkanvekili Uluç Gürkan, kendisine soru soruyor; “ Atatürk adını kullanmamak tercihiniz mi?”.                                            

  CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu yanıtlıyor ;”Kişilerin isimlerinden söz ederken, belirli alışkanlıklarla bunların özel atıflarla kategorize edilmesine karşıyım. Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek, kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum.”

Bu konuşma basında yer alınca ortalık karıştı. Öncelikle CHP’liler olmak üzere tepkiler geldi. CHP Milletvekillerinin Kaftancıoğlu’nu kınayan demeçleri basında geniş yer buldu. Ben, destekleyen bir demeç göremedim, okumadım. 

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ;”Partimizin bir il başkanı Atatürk demeyi tercih etmezmiş. Millet gönlüne koyup haykırdıktan sonra demesin, ne yazar. Ama unutma burası CHP. Mustafa Kemal’in askerleriyiz.” diyor. 

Diğer İzmir Milletvekili Kamil Oktay Sındır da ; “CHP Tüzüğü madde 1 : Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu ,ilk genel başkanı ve değişmez önderi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Hatırlatılır.” diyor. 

 Muharrem İnce’de , Mustafa Kemal’in bir ön ad olduğunu, Atatürk soyadının kullanılmamasının saygısızlık olduğunu belitti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da ,”Böyle bir zamanda bu tartışmanın doğru olmadığını” belirterek aslında Kaftancıoğlu’na destek verdi. 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi bile uzun zaman sonra sessizliğini bozarak kınama mesajı yayınladı. 

Bazı CHP’liler diyor ki; Atatürk dese ne olur, demese ne olur? Atatürk demek bağımsızlık demektir, milliyetçilik demektir kısacası antiemperyalizm demektir. Atatürk, sıradan bir kişi ismi değildir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusudur. 

Gazi Mustafa Kemal’e ATATÜRK soyadı 24 Kasım 1934 tarihinde yasayla verilmiştir. ATATÜRK soyadını Türk Milleti O’na layık görmüştür. ATATÜRK alışkanlıklardan kaynaklanan bir tanımlama değildir. Gururla, onurla, şan ve şerefle söylenir. 

Anımsatmakta yarar var, Kaftancıoğlu’nun Ermenilere  soykırım yapıldığını savunduğunu da unutmayalım.

MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİYİZ

servetsenyigit@gmail.com

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 13:46 tarihinde yazdırılmıştır.