AİLELER BİLGİSAYARZEDE

Yazar - Ertan Bayer

AİLELER BİLGİSAYARZEDE  

Covit 19 nedeniyle okulların bu yıl da açılmayacağını az çok belli olduğu ve derslerin internet üzerinden işleneceği açıklanınca aileler bilgisayar mağazalarına hücum etti.

Ağustos ayında 5 bin TL’ye kimsenin almadığı bilgisayarlar ailelerin çocukları için bilgisayar dükkanlarına akın etmesi ile 7 bin TL civarına geldi.

Ağustos ayının ortasında 7.20 TL olan Dolar Eylül ayının ortasında 7,50 TL olunca bilgisayar fiyatlarının bu kadar artması da kaçınılmaz oldu. Bilgisayar satan firmalar yoğun talep ve Döviz artışı ile birlikte indirim de yapmamaya başladı.

İşte tam bu zamanda devleti yönetenlerden “Kimse bilgisayar dükkanlarında rezil olmayacak. Tüm öğrencilerimizin bilgisayarlarını devlet olarak biz alıp kendilerine vereceğiz.” Demesini bekliyor insan.

Ancak iktidarı devraldığında 130 milyon Dolar olan dış borcu, topladığı onca vergi ve özelleştirme gelirine rağmen 560 milyar Dolar’a çıkan bir iktidardan da bunu beklemek pek akıl kari iş değil gibi görünüyor.

O nedenle biz de diyoruz ki “Yardımsever işadamlarımız ve ailelerimiz. Lütfen komşunuz olan, mahallenizde, köyünde, beldenizde, ilçenizde bilgisayarı olmayan çocuklarınızı sevindirin. İktidar ve muhalefet partileri işadamlarından bilgisayar bağışı olup ihtiyaç sahiplerine hediye edin.”  Aksi halde çocuklarımız derslerden geri kalacak.

Yerel yönetimler 2021 ve 2022 bütçelerinizi yaparken imkanlarınız varsa bütçelerinize “Covit 19 Pandemi Desteği” koyun onu da yapamıyorsanız 3 ila 6 ay arasında su indirimleri yapın aksi halde bu kış ilçemiz, ilimiz, Trakya’mız ve ülkemiz için kötü olacak.

Kalın sağlıcakla…

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Nisan 2024, 02:00 tarihinde yazdırılmıştır.