KOMPLO TEORİLERİ

Yazar - Metin ATLI

KOMPLO TEORİLERİ  

                                                         

        Komplo teorilerine bayılırız.  Nedir komplo teorisi. Her şeye şüphe ile yaklaşmaktır. Ülkede doğal yoldan deprem olur, komplocular doğal yoldan olduğuna inanmaz. birileri yeraltında bomba deniyor, bu deprem ondan oluyor derler. Bu kadar şüphecidirler. Dünya da olan bazı olaylara bir yapılan resmi açıklamalar, bir de komplo teorisyenleri gözüyle bakalım.

1-       CORONA VİRÜS

     OLAY: Çin in Wuhan kentinde Covid-19 diye yeni bir virüs vakası oldu. Bu virüs buradan tüm dünyaya yayıldı.

         YAPILAN AÇIKLAMA: Çin de insanlar böcek, fare, yarasa  her şeyi  yiyorlar. Yarasadan bir Çinliye virüs bulaştı. Oradan da tüm dünya ya bulaştı. Çinliler 5000 yıldır fare, böcek yiyor ama tesadüfen bugün bulaşacağı tuttu. : Çin ‘in  Wuhan kentinde bir biyoloji laboratuvarı var. Microcoft’un sahibi ünlü Amerikalı zengin Bill Gates vakfının parasal desteğini verdiği bir laboratuvar.   Bu laboratuvar tüm hayvanlarda bulunan virüsleri inceliyor. Sonra bu virüslere karşı aşı geliştiriyor. Daha insanlara bulaşmadan ya bulaşırsa diye aşı geliştiriyorlar. Bu kadar insancıl amaçlarla kurulmuş bir laboratuvar. Burada biyolojik silahlar yapıldığı külliyen yalan. İlk virüs vakasının bu laboratuara 200 metre uzaklıktaki balık pazarında olması tamamen bir tesadüf.

       KOMPLO TEORİSİ:  Dünya da kapitalist sistemin yarattığı çok büyük zenginler var. Dünyayı artık devletler değil bu şirketlerin sahipleri olan aileler yönetiyor. Bu aileler yeni bir dünya düzeni kurmak istiyor. Bunlar dünyada sanal çippara kullanılmasını istiyorlar. Herkese çip takıp insanları istediği gibi yönetmek istiyorlar. Bu corona virüs olayı bu planın bir parçası olarak bilerek insanlara bulaştırıldı. O nedenle bu işten o laboratuvarın finansörü Bill Gates sorumludur.

2-          12 EYLÜL ASKERİ DARBESİ

         OLAY:  Türkiye de 12 eylül 1980 askeri darbesi oldu.

         YAPILAN   AÇIKLAMA:  12 eylül 1980 öncesi Türkiye de sağ-sol kavgası vardı. Sağcı gençlerle solcu gençler her gün birbirlerini öldürüyordu. Her yerde silahlar patlıyor, bombalar patlıyordu.  Kenan Evren komutasında askerler darbe yaptı ve hemen ertesi gün bütün olaylar kendiliğinden bitti. Darbe ülkeyi anarşiden kurtarmak için yapıldı.

     KOMPLO TEORİSİ: Darbeyi Amerika yaptı. Dünyada bütün darbelerde Amerika’nın parmağı vardır. Dünyanın 2 numaralı zengin ailesi Rockefeller bir gazeteciye şöyle bir röportaj verdi.

        ‘12 Eylül 1980 öncesinde Türkiye de bir Demirel başbakan oluyor, bir Ecevit başbakan oluyordu. Amerika Türkiye’de istediği kanunları bir türlü çıkartamıyordu. Amerika açısından bu durum böyle gidemezdi. Darbe yapmaya karar verdik. Hemen darbe yapamazdık. Türkiye halkı karşı gelir, dünya halkları karşı gelirdi. Bunu göze alamazdık. Önce kaos çıkardık. Ajanlarımız vasıtasıyla Türkiye de her gün olay çıkmaya başladı. Halk yavaş yavaş anarşi bitsin gerekirse askerler yönetime el koysun demeye başladı. 1979 senesinde toplandık. Adamlarımız henüz darbe ortamı oluşmadı  yeteri kadar insan ölmedi dediler. 1 yıl daha olaylara devam ettik. Artık milletin burasına gelmişti. Millet darbe olacaksa olsun, yeter ki bu anarşi dursun dedi. Evlatları ölüyordu.  İstediğimiz ortam  oluşmuştu. Darbe yaptık. Kimse ertesi günü olaylar aniden nasıl bitti diye sormadı. Çünkü ajanlarımızın artık olay çıkarmasına gerek kalmamıştı.’

3-       ARAP BAHARI HALK HAREKETİ

             OLAY: 2010 senesinde Arap halkı diktatörleri devirmek, özgürleşmek için halk hareketlerini başlattı. Birçok diktatör devrildi.

             YAPILAN AÇIKLAMA: Arap ülkelerini hep diktatörler yönetiyordu.  Halk özgür değildi, mutlu değildi. Bu diktatörleri devirmek için önce Tunus ta halk ayaklanması oldu. Daha sonra bütün Arap ülkelerine yayıldı. Özgürlük  Arapların da hakkıydı. Hele Libya da Kaddafi denen bir adam vardı. O da Saddam gibi Libya petrolünü millileştirmişti.  Libya halkına bedava elektrik, bedava  doğalgaz, bedava su  veriyordu. Sağlık hizmetleri, eğitim bedavaydı. Libya da devlet vergi almıyordu, düşünebiliyor musunuz. Evlenecek gençlere devlet bedava ev veriyordu. Bütün bunları petrol sayesinde yapıyorlardı. Büyük petrol şirketleri Libya petrolünden bize de azıcık ver diyorlardı. Ama Kaddafi zırnık koklatmıyordu.

               KOMPLO TEORİSİ: Büyük petrol şirketleri  Akdeniz’de çok büyük doğalgaz ve petrol yatakları keşfettiler. Bütün Avrupa’ya yıllarca yetecek kadar boldu. Avrupa’nın doğalgaz da Rusya’ya bağımlılığı ortadan kalkacaktı. Ama bir sorun vardı. Akdeniz’e kıyısı olan ülkelere tam olarak hakim değillerdi. Kaddafi gibi liderler doğalgazı ve petrolü  bu şirketlere vermezdi. Bir şey yapmalı, buradaki liderleri devrilmeli, yerlerine kendilerine bağlı liderler gelmeliydi. Arap halkları ayaklandı. Bu ayaklanmanın adına Arap baharı dediler. Araplar bahar gelecek, özgürlük gelecek zannetti. Baharı beklerken Araplara karakış geldi. Buzul çağına girdiler.  Devrilenlerin yerine daha beterleri geldi.  Bugün Akdeniz’de kıyamet kopuyor. Her devlet buradaki petrol ve doğalgazdan pay almak istiyor. Bunun temelleri ta o zaman atıldı. Şimdi öldürdükleri Kaddafi’yi mumla arıyorlar.

 

4-       11 EYLÜL SALDIRILARI

              OLAY:   11 Eylül 2001 de Amerika da 4 yolcu uçağı kaçırıldı. İkiz kulelere ve pentagon binasına çarptı. Yaklaşık 3000 kişi öldü.

             YAPILAN AÇIKLAMA: Afganistan kökenli teröristler yolcu uçaklarını kaçırdı. Dünya ticaret merkezine ve pentagon binasına bilerek çarptılar. Yani terör eylemi gerçekleştirdiler. Amerika bu duruma sessiz kalamazdı. Derhal Afganistan, Irak gibi ülkeler işgal edilip terör yatakları kurutulmalıydı. Öyle de oldu. Önce Afganistan sonra da Irak işgal edildi. Irak’ta kimyasal silahlar olduğu söylendi. Saddam’da uzun menzilli füzeler olduğu söylendi. Irak’a yapılan işgalin adına ’Irak’ı özgürleştirme harekatı’ adı verildi. Harekatın Irak’ın petrolü ile alakası yoktu. Amerika’nın amacı sadece Irak’a özgürlük getirmekti. Amerika Iraklıları çok seviyor, onların özgür olmamasına çok üzülüyordu. Irak işgal edildi. Saddam asıldı. Irakta ne bir füze ne de kimyasal silah bulabildiler. Amerikalılar İstihbaratımız yanlış bilgi vermiş, silah yokmuş, pardon dediler. O kadarcık hatayı herkes yapabilirdi.  Irak işgalinde tam 1 milyon Iraklı öldü. Irak petrolüne de Amerika el koydu. Ama buna değmişti. Irak’ a özgürlük gelmişti, Amerikalılar sayesinde gelmişti. Bildiğiniz gibi o günden beri Irak halkı özgür, mutlu, mesut, bahtiyar yaşıyor.

            KOMPLO TEORİSİ: Amerika Afganistan ve Irak’ı  işgal etmek istiyordu. Afganistan Asya da stratejik bir yerdeydi. Irak ta Saddam petrolü millileştirmiş Amerikalı şirketlere petrolü peşkeş çekmiyordu. Bu iki ülkeye ders verilmeli, bu ülkeler işgal edilmeliydi. Ama durup dururken ülke işgal edilemezdi. Bütün dünya ayaklanır, bütün ülkeler karşı gelirdi. Amerika bunun altından kalkamazdı. Tam da bu zaman da   Amerika da 11 Eylül terör saldırısı oldu. Amerika gibi bir ülkede teröristler kolaylıkla uçaklar kaçırmış ve hedeflerini vurmuştu. Nasıl olabilmişti. Kimse çok kurcalamadı. Amerika saldırı altındayım, derhal Afganistan’ı ve Irak ı işgal edip terör yuvalarını kurutacağım dedi. Ve dediğini yaptı. Dünya da kimse buna karşı gelemedi.

 

        Bu yazıyı yayınlanmadan önce bir arkadaşıma okudum.  Bu komplo teorileri  bana biraz gerçek gibi geldi dedi. Bir düşündüm. Yok ya dedim. Gerçek olamaz. Acaba olabilir mi, yok yok olamaz. Ama ya gerçekse?  Bak şimdi benim de içime kurt düştü. Evet sevgili okurlar. Siz ne düşünüyorsunuz. Acaba gerçek olabilir mi. Sizin de içinize kurt düştü mü?

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 11:06 tarihinde yazdırılmıştır.