Göreve seçilenler sadece devleti yönetmeli

Yazar - Ertan Bayer

Göreve seçilenler sadece devleti yönetmeli  

Türkiye’de yönetime seçilen iktidarlar ne zaman Türkiye’nin sistemi ile uğraşmaya kalksa ülkemizde sıkıntı yaşanmaya başlanır. Bu konuyu biraz daha açarsak ülkede iktidara gelen hükümetler iktidara geldiklerinde halkın yaşantısını kolaylaştırmak ve sorulara çare bulmaya çalıştıklarında sıkıntı olmaz. Ancak soruna çare bulamadığı zaman ülkenin sistemi ile oynamaya başladığı zaman sıkıntı olmaya başlar. Türkiye’de de son beş yılda meydana gelen paramızın değer kaybı, eğitimde ve demokrasi de ülkemizin Afrika ülkelerinden bile geri kalmasının nedeni sistemle oynanmasıdır.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, hayatını kaybettikten sonra ülkede başa gelen sol iktidarlar devlette kemer sıkar, bu kemer sıkma politikası halkada yansır.  Sonra ülke rahatlar ekonomik olarak güçlenir. ABD, İngiltere ve Fransa gibi ülkeler bakarlar ki ülke, kaynaklarını kendi halkına yediriyor hemen bir sağ iktidar seçerler sağ iktidarlar devleti 20-25 sene israfla yönetir. Halka bankalardan kredi verilerek suni bolluk yaşatılır. Sonra devlet ekonomik olarak sıkışır, iktidar değiştirilir ve tekrar sol iktidar başa gelir 5 ile 7 yıl iktidarda kalır. Halkla birlikte hükümete ve devlette kemer sıkar. Sonra Devlet güçlenir. Halk rahat etmeye başlayınca, başa sağ iktidar gelir ve …

Döngü böyle devam eder.  Sol hükümetlerin yaptığı kemer sıkma politikası halka fakirlik olarak anlatıldığı için halk rahata kavuşunca tekrar sağ iktidar seçer.

Peki, emperyalist devletler neden böyle bir döngüye başvurur? Çünkü sağ iktidarlar tarafından borçlandırdıkları ülkelerden alacaklarını almak için sol iktidarları başa getiriler bilirler ki sol iktidarlar başa geldikleri zaman ülkeyi toparlar sağ iktidarların yaptıkları borçları da öder.

Peki bizler ne istiyoruz? Bizler diyoruz ki; Ülkemizi yönetenler ülkemizin kaynaklarını başla ülkelerin halklarına değil kendi halkına yedirsin. Bu ülkenin tüm çilesini çeken bu halka birkaç yıl da rahat yaşasın.

 Ülkemizin kaynaklarının emperyalist ülkelere değil kendi halkına aktarıldığı günler dileğiyle kalın sağlıcakla….

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 26 Nisan 2024, 22:19 tarihinde yazdırılmıştır.