DİYANETİN BAŞKANI KİME HİZMET EDİYOR ???

Yazar - Özgür Kaya

DİYANETİN BAŞKANI KİME HİZMET EDİYOR ???  

 Son zamanlarda Türkiye'de hakkında en çok konuşulan isimlerden birisi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş oldu.  Ali Erbaş'ın başında olduğu Diyanet İşleri Başkanlığı, Altı (6) bakanlığın bütçesinden daha fazla bütçeye sahip. Diyanet bünyesinde 200 bine yakın imam ve müezzin maaş çalışırken dünyada sayı ve nüfusa oranı bakımından en çok cami de Türkiye’de bulunuyor.

Görev tanımı İslam Dinini Hurafelerden ve Tarikatların etkisinden korumak olan Ali Erbaş son günlerde yaptığı işler ve söylediği sözler ile sık-sık gündeme geliyor.

Yoksulluğun Allah’tan geldiğini ve itiraz edilmemesi gerektiğini sık-sık dile getiren Ali Erbaş en son Giresun’daki sel felaketinde hayatını kaybedenler içinde, böyle bir ölümün Allah’ın rahmeti olduğunu söyleyerek, yöneticilerin kabahati olmadığını anlatmaya çalışıyor. AKP hükümeti ile yakın mesai içersinde olan Ali Erbaş kelimelerin arasında Cumhuriyet dönemiyle ilgili hesaplaşma derdi olduğunu da gizleyemiyor. Döneminde Siyasi bir makam haline getirdiği Diyanet işleri başkanı olarak, Ayasofya’nın Cami olarak ibadete açılması sırasında elinde kılıçla minbere çıktığında ise kime ne mesaj verdiği de gündemin en önemli maddesi olmuştu.

 Ayasofya'da ki kılıç şovu ve sonrasında yaşananlarla ilgili bazı soruları sorması gerekenler sormadığı için biz soralım.

AKP'nin iç siyaset malzemesi olarak planladığı ve kullandığı Ayasofya şovunda Ali Erbaş bu şovun en keskin hamlesini yaparak elinle kılıçla minbere çıktığında Dünyadaki ve Avrupa’daki Müslümanların ve camilerin başına neler gelebileceğini hesaplamış mıdır ?

Dünyada  ve Avrupa’da hızla yükselen İslam fobi (İslam karşıtı) taraftarları, bu görüntülerden sonra yurtdışındaki camilerimize saldırırlarsa elin de kılıçla minbere çıkan Ali Erbaş bu konuda ne söyleyecektir?

Dünyadaki İslam karşıtları "Görün işte İslam kan ve zulüm dilidir" dediklerinde Ali Erbaş İslam'ın barış dini olduğunu nasıl savunacaktır?

"Leküm dini küm veli yedin: sizin dininiz size bizim dinimiz bize" diyen Kuran-ı Kerim'i defalarca okuyan Ali Erbaş,  Hz Peygamberin bütün inançlara saygı gösterilmesini öğütleyen  yüzlerce hadisinden hiçbirini okumamış mıdır ?

 Elinde kılıçla Ayasofya'da ki şovundan sonra, Avrupa’da 10 milyona yakın Türk ve 40 milyona yakın Müslüman’ın uğrayacağı herhangi bir saldırıdan Ali Erbaş kendisine pay çıkartacak mıdır ?

Bunlar gibi yüzlerce sorunun muhatabı Ali Erbaş milyonluk Mercedes’ine binip gezerken milyarlarca lirayı yöneten makamında oturmaya devam edecek midir?

Şöyle bir Türkiye’nin dışına çıkıp dışarıdan Türkiye'ye ve Ali Erbaş’a bir bakın. Oradan bakınca İslam karşıtlarının bütün bu olanlarla ilgili gizli memnuniyetini görebilirsiniz.

Dünyadan bakınca İslâm düşmanlarının yıllarca anlattıklarını yalanları Ali Erbaş'ın yaptıkları doğrular gibi gözükür. O zaman şu soruyu soralım;

Ali Erbaş kime hizmet ediyor ?

 Selam ederim

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 04:20 tarihinde yazdırılmıştır.