HOŞGELDİN ÇOCUK…

Yazar - HAYRİ AKPINAR

  HOŞGELDİN ÇOCUK…

                         Eğitim bir toplum ve o toplumdaki özellikle çocuklar ve gençler için ne kadar önemliyse sitemi kurmak ve yönetmekte o kadar önemlidir.LGS (liseye geçiş sınavı) ve YGS (yüksek öğretime geçiş sınavı) yapılarak öğrenciler geleceklerini şekillendirecek okul ve üniversitelere gidecekler. Zor sınavların aşılıp zor tercihlerin yapılacağı dönemde öğrenciler ve aileler. Ancak ben asıl toplumun bu dönemde zor bir sınav vereceğini düşünmekteyim.

         Bu hengame sadece çocuklarımız, gençlerimizin ve ailelerinin sorunu olmamalı. Hani O her zeminde suçladığımız ve beğenmediğimiz gençlik için acaba Okul yöneticileri, Sivil Toplum kuruluşları ve bizler yeterince caba sarf edip sorunlarını çözmek için gayret gösteriyor muyuz?

         Meslek lisesi öğrencilerimizin STAJ yapabilmek için onları kabul edecek işyerlerine ihtiyaçları var, Okul yönetimleri öğrencinin eline staj kabul formu fotokopisi tutuşturup git kapı kapı dolaş kendine şu güne kadar işyeri bul demesi kadar baştan savma bir tavır olabilir mi ? Üstelik öğrenciyi hatır için alacak işyeri sahibi her ay 800-900 TL maaş vermek zorunda (devlet baba öyle diyor) Covid-19 salgını sebebi ile işyerlerinin küçülüp işçi çıkardığı bu dönemde hangi işveren stajyer öğrenci almak ister? Staj yeri bulmak öğrencinin mi? okul yönetiminin görevimi? İlçe Milli eğitim müdürümüz bu durumdan haberdar mı acaba. 15-16 yaşındaki bir çocuğa mezun olunca da böyle çok iş arayacaksın şimdiden alış stajımıdır bu? Meslek liselerinin Okul Aile Birliklerinin gerçekten ne iş yaptığını sorgulatmaz mı çocukların bu çaresizliği.

         Kültür kenti Lüleburgaz’ımıza yeni Üniversite öğrencileri gelecek ve başka şehirlere öğrenci göndereceğiz. Geleceklere iyi bir ev sahibi olacak hazırlıklarımızı yaptık mı acaba. Belediyemiz ve STK’larımız bu çocuklarımız için bir “öğrenci karşılama ve sorun çözüm bürosu” oluşturamaz mı? Böyle bir çalışma mevcut mu?. Unutmayın bu çocuklar geldikleri yere güzel intibalarını aktarırlarsa Kültür kentini hak etmiş olabiliriz.

         Şehrimize gelen bu çocukların Kiralık EV ve Ev eşyası ihtiyaçları olacak Sayın STK’ları başkanları ve yöneticileri bu konuda bir araya gelerek bir çalışma komisyonu oluşturabilirsiniz ve hatta Emlak komisyoncularımız kiralama işleminden öğrencilerimizden ücret talep etmeyerek size destek verecektir. Buradan siyasi parti İlçe teşkilatlarımızın da  hiç bir siyasi beklenti ve ayrımcılık yapmayarak üzerine düşeni yapacaklarına inanmaktayım 4 partinin ilçe başkanı da bu konularda duyarlılar muhakkak çalışma yapacaklardır diye temenni ediyorum. Bir ümidim de Yeni oluşum içindeki BİRLEŞİK GÜÇ’te,  onların yapacağı yardım, destek ve organizasyon kendilerini kanıtlama ve samimiyetlerini ortaya koymak adına çok önemli olacaktır. Başka şehirlere gidecek öğrencilerimiz içinde gerekli çalışmalar yapılmalıdır.

         Belediyemiz, TSO’mız ve diğer burs veren kuruluş ve kişiler vereceğiniz  burslarda adil ve hakkaniyetli olmak ile birlikte Öksüz ve Yetim çocuklarımıza öncelik vermelidirler. Burs alacak öğrencilerin tespitinde şeffaf olunuz hiçbir şaibeye izin vermeyiniz lütfen.

         Eğer gençlerimizin ve çocuklarımızın Eğitimini sağlıklı yapamaz, olumlu şartları oluşturamazsak, Onların kuracağı yarınlarında çok sağlıklı olmasını beklemek saflıktan öte gitmez. Bu da onların değil tamamen bizim suçumuz olacaktır. Şimdi hep birlikte bu güzel şehrin karakterine bir gül kondurma zamanıdır.

 

                                               

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 06:35 tarihinde yazdırılmıştır.